reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki intymnie...

ja biorę pierwszy listek cerazette i od paru dni mam plamienia ehh...mam nadzieję ze szybko miną, ale z tego co czytałam to jest to normalne

reklama
misiako Ty miałaś zakałdaną spiralkę po porodzie..bolało? bo tak mówią że powinno si iść w trakcie okresu, bo wtedy nie boli. Ale ja nie będę mieć @ jak będę zakładać i się schizuję...bo wybieram się jakoś niedługo...

Ania mnie bolało i to nawet bardzo... Ściąganie za to trwało kilka sekund nawet nie wiem kiedy. No ale każdy inaczej odczuwa...
W przyszłym tygodniu idę do gina na przegląd podwozia i zapytać go o mirene i znieczulenie czy jest taka mozliwosc.

ja czekam na wizyte u gina, potem bedziemy szalec... chociaz nie wiem jeszcze jak skoro Maksiu zawładnął naszym łóżkiem a mieszkamy w jednym pokoju ;-)

Oj ja też bym już "poszalała", ale okresu jak nie było tak nie ma. A bez niego nie mogę zacząć brać tabletek. A z innym zabezpieczeniem jakoś mam stracha.

Oj ja też bym już "poszalała", ale okresu jak nie było tak nie ma. A bez niego nie mogę zacząć brać tabletek. A z innym zabezpieczeniem jakoś mam stracha.

Możesz brać te co ja cerazette przy nich się nie czeka na okres, po 7 dniach zażywania jesteś zabezpieczona, tyle że ja po 5 dniach dostałam plamień i dalej nici z seksiku...niech to juz się skończy

Ależ macie z tymi psiakami - wyobrażam sobie jak to musi wyglądać :-D
A dziecko faktycznie specjalnie nie pomaga w nastrajaniu się do zabawy :tak:
My zaczęliśmy szaleć po 5 tygodniach i bez wizyty u ginka, bo akurat mąż przyjechał, więc długo się nie zastanawiałam :rofl2: U mnie pierwszy raz po porodzie to bolał 100 razy bardziej jak I raz w ogóle :zawstydzona/y: A myślałam że jak bez szycia i pęknięcia to różnicy nie będzie przed czy po... Ale jest dużo ciaśniej - nie wiedzieć czemu, obstawiałabym raczej że będzie odwrotnie :-D
Do ginka miałam iśc w poniedziałek, to przegapiłam termin, a jak do innego wybierałam się w środę to się okazało że jest na urlopie :angry: I nie wiem czy to normalne ale jeszcze do teraz odrobinę plamię - ponad 6 tygodni :szok:
Misiako ale by było zaskoczenie gdyby nowy fasolek rosnął w brzuszku po tych szaleństwach ;-)

A jak jest z I @ po ciąży? I jak w ogóle połapać się teraz z dniami płodnymi?

miki plamic mozesz jeszcze do 8 tygodni wiec sie nie przejmuj ale dobrze zebys do ginka w koncu trafila ;-)
My tez nie wytrzymalismy do wizyty u ginka i zaszalelismy po calosci. U mnie na odwrot, przez to ze bylam szyta i bolaly mnie dlugo szwy balam sie bardzo tego pierwszego razu a tu sie okazalo ze bylo naprawde spoko. Nie bylo super ale oprocz delikatnego dyskomfortu i to pewnie tylko dlatego ze mi w glowie ten bol ciagle siedzial bylo bardzo przyjemnie :-) My sie tam nie przejmujemy i jak sie okaze ze nam sie znowu udalo cos zmajstrowac to plakac nie bedziemy :-) Co prawda wolalabym tak z rok minimum odczekac ale kto tam wie co nam los zaplanowal :-D
Tak czy inaczej we wtorek u ginka zapytam sie o tabletki i zamierzam brac ale czy do tego czasu nic nam sie nie uda zbroic to zobaczymy ;-)

reklama
miki ja mam takie same odczucia, że jest bardziej ciasno, mimo, że też nie byłam pęknięta ani szyta. Wizyta niestety przesunęła mi się na za 2 tyg więc lekarz powie czy to ma tak być, bo podczas stosunku naprawde jest ciasno i boli.

Do góry