reklama
Nie wiem czy śmieszne. Moja teściowa poradziła już w 3 miesiącu masować sutki aż zaczną boleć. Ponoć pomaga
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
ja też po wizycie z położna więc sie podzielę z Wami
moja położna niczym nie każe sutków hartować ale ostatnio smarowałam przed porodem bepanthem llub maltanem i teraz też tak robie bo nic sie nie działo bo było dobrze nawilżone lanolina też super sprawa
kazała łykać wiesiołek 2tabl do ustnie i 2 t abl na noc dowcipnie (w pierszej tylko łykałam i teraz też już łykam)
i kazała też pić liście malin od 38 tyg u m ie to wszystko pomogło i pierwszy poród miałam lekki i szybki może teraz też tak będzie
moja położna niczym nie każe sutków hartować ale ostatnio smarowałam przed porodem bepanthem llub maltanem i teraz też tak robie bo nic sie nie działo bo było dobrze nawilżone lanolina też super sprawa
kazała łykać wiesiołek 2tabl do ustnie i 2 t abl na noc dowcipnie (w pierszej tylko łykałam i teraz też już łykam)
i kazała też pić liście malin od 38 tyg u m ie to wszystko pomogło i pierwszy poród miałam lekki i szybki może teraz też tak będzie
dziewczyny ja pamiętam ze przy drugim dziecku masowałam brodawki miękką szczoteczką do zębów i pomogło ale to nie wiem od kiedy wolno bo słyszałam ze masowanie brodawek powoduje wydzielanie oxytocyny a ona wiadomo jak działa więc też chyba jest jakiś przedział od kiedy można masować
wiesiołek i liście malin przyspieszają i ułatwiają poród też o tym słyszałam
wiesiołek i liście malin przyspieszają i ułatwiają poród też o tym słyszałam
reklama
aniaczarnula
Fanka BB :)
Nie ja nie mam problemow ze skorą.
Za to dzisiaj ostatni dzień malowania. W gruncie rzeczy jest już skończone czekamy tylko na kuriera z tapetą bo na jednej ścianie wymyśliłam sobie taką 3 D.
Skręcimy jeszcze łóżeczko żeby sprawdzić ustawienie mebli w pokoju. Podejrzewam , że jeden fotel będzie musiał wylądować w pokoju u syna niestety.
Za to dzisiaj ostatni dzień malowania. W gruncie rzeczy jest już skończone czekamy tylko na kuriera z tapetą bo na jednej ścianie wymyśliłam sobie taką 3 D.
Skręcimy jeszcze łóżeczko żeby sprawdzić ustawienie mebli w pokoju. Podejrzewam , że jeden fotel będzie musiał wylądować w pokoju u syna niestety.