reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
To coś na kształt "zedrzyj brodawki a nie bedzie cię już miało co boleć" haha uśmiałam się,co za pomysły,mam nadzieje że żadna babeczka się na to nie nacieła ;)

ohoho dobre z tym tarciem. Ja tym razem kupilam nakladki na sutki, bo przy pierwszym to z moich lała sie krew normalnie a ból niemilosierny.

ja też po wizycie z położna więc sie podzielę z Wami
moja położna niczym nie każe sutków hartować ale ostatnio smarowałam przed porodem bepanthem llub maltanem i teraz też tak robie bo nic sie nie działo bo było dobrze nawilżone lanolina też super sprawa

kazała łykać wiesiołek 2tabl do ustnie i 2 t abl na noc dowcipnie (w pierszej tylko łykałam i teraz też już łykam)
i kazała też pić liście malin od 38 tyg u m ie to wszystko pomogło i pierwszy poród miałam lekki i szybki może teraz też tak będzie

dziewczyny ja pamiętam ze przy drugim dziecku masowałam brodawki miękką szczoteczką do zębów i pomogło ale to nie wiem od kiedy wolno bo słyszałam ze masowanie brodawek powoduje wydzielanie oxytocyny a ona wiadomo jak działa więc też chyba jest jakiś przedział od kiedy można masować

wiesiołek i liście malin przyspieszają i ułatwiają poród też o tym słyszałam

Wrrr! Ja dzisiaj będę jak osa chyba... nieprzespana noc przez pieprzona wysypke na nogach, swedzi dziadostwo jak nie wiem. Wy nie macie z tym problemu?

Mam chociaż nadzieję, że dzisiejsze usg poprawi mi humorek.

reklama
Nie ja nie mam problemow ze skorą.
Za to dzisiaj ostatni dzień malowania. W gruncie rzeczy jest już skończone czekamy tylko na kuriera z tapetą bo na jednej ścianie wymyśliłam sobie taką 3 D.
Skręcimy jeszcze łóżeczko żeby sprawdzić ustawienie mebli w pokoju. Podejrzewam , że jeden fotel będzie musiał wylądować w pokoju u syna niestety.

Do góry