reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Majtki ceratkowe do tego kupujesz wkłady do pieluch . Wkłady są jednorazowe a majtki oczywiście długo stosujesz :) takie jak zawsze podczymuja pieluszek tetrowa :) ja będę się pakować dopiero pod koniec sierpnia . Ale za dużo nie muszę brać bo dużo szpital ,,funduje ". Biorę husteczki nawilzane.,szlafrok koszule 4 pary majtek stanik do karmienia dwa ręczniki jeden duży drugi mały przybory toaletowe dla mnie ,jakieś 2 body dla Leny klapki 2 pieluszki tetrowe i wodę niegazowana chyba jakoś tak ale będę tak myśleć pod koniec sierpnia A co Ty bierzesz ?

reklama
Ja dostałam liste i mam wziąć:
3 koszule,szlafrok,skarpetki,klapki,biustonosz do karmienia, podklady poporodowe, kosmetyki, dwa reczniki, recznik papierowy i wodę. A dla małej po 3 kaftaniki body pajace lub spiochy, czapeczki skarpetki, kocyk rożek, pieluchy,chusteczki nawilżające i krem pielęgnacyjny. ☺

Dużo tego. A mam średnia torbę i chyba będę musiała wziąć mojego męża większą.

Rielle najgorsze jest to ze w jednych szpitalach wszystko zapewniaja ze tylko na wypis musisz cos mieć a winnych wszystko trzeba brac ze soba

Sudocrem to już jak są odparzenia. A tak do pielegnacji albo niektorzy nie uzywaja nic albo jakis delikatny krem np nivea

często na stronie szpitala pisze co należy zabrać...
u nas muszą być tylko chusteczki i pampersy dla dziecka
i w szkole rodzenia nie kazali brac torby podróżnej tylko reklamówkę z rzeczami co szpital to obyczaj

sudocrem mi sie wcale nie sprawdził(nie ma co dużo kupować bo w szpitalu rozdawają próbki różnych kosmetyków)

reklama
Do góry