reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Cześć Kamusia1988, witamy w naszym wrześniowym gronie!
Podobnie jak dziewczyny sądzę że nie musisz się martwić. Moje maleństwo też jest dość aktywne,bardzo lubi się kręcić gdy siedze,rankiem i wieczorem.Ale w sumie to takie fajne mieć świadomość że mały mieszkaniec naszego brzuszka jest ruchliwy:-)
Znasz już może płeć?

reklama
Hej dziewczyny trochę mi lepiej czytając wasze posty Na badaniach i wizytach przeważnie dzidzia jest do góry nogami a uderzenia czuje cały czas na dole brzucha. Dzis od rana mam powtórkę z rozrywki dzidziuś daje o sobie znać o rana. Dodam ze mam prace siedząca i możliwe ze przez to cześciej często czuje ruchy dosłownie co chwile ;)
Maruda202 na 95% ma być synek ;) pierwsza mamy córcię wiec to miła dla nas niespodzianka. Pozdrawiam

Ja to samo ;) W dole brzucha czuję ruchy :) Są dni kiedy mało się rusza a czasami przypomina o sobie cały czas :) Gratulację chłopaka ! Ja już się nie mogę doczekać aż dowiem się czy córka czy syn ;)

Ja to samo ;) W dole brzucha czuję ruchy :) Są dni kiedy mało się rusza a czasami przypomina o sobie cały czas :) Gratulację chłopaka ! Ja już się nie mogę doczekać aż dowiem się czy córka czy syn ;)

U mnie to samo - głównie ruchy w dole brzucha, i najwięcej wieczorem :)

Arica - Masz ten sam termin chyba ;) Czy masz może takie częste twardnienie podbrzusza ?
Bo ja od 2 dni tak i trochę się tym niepokoję. To moja pierwsza ciąża i nie mam jak porównać.

Mi w poprzedniej ciąży mocno i często napinal się brzuch, miałam też skorcze łydek. Brałam nospe i magnez, ale trzeba to skonsultować z lekarzem. Ciąża była od początku zagrożona. Teraz zaczynają się u mnie pojedyncze skorcze, zwłaszcza w nocy lub po większym wysiłku i mam brać aspargin.
Pojedyncze skorcze na tym etapie ciąży to już chyba nic dziwnego, oczywiście jeśli nie ma dodatkowych objawów.

No właśnie oprócz tego - nie ma . Właśnie ja mam mieszkanie na 3 piętrze bez windy i po każdym wejściu/zejściu napina mi się brzuch. Od początku ciąży wyniki mam dobre i żadnych suplementów (oprócz kwasu foliowego) nie biorę . Za 2 dni mam USG więc dopytam się czy mam coś brać i czy na pewno wszystko dobrze jest.

W takim razie to raczej nic niepokojącego, ale na wszelki wypadek zapytaj o to napinanie się i o magnez lub jakiś zestaw witamin.

reklama
Do góry