ja nie robiłam badań prenatalnychDziewczyny jak jesteście nastawione do badań prenatalnych ? Czy wszystkie je robilyście ?
reklama
Zrobiłam i nie żałuję, wszystko wyszło z bardzo małym prawdopodobieństwem.
Teraz na ostatnim usg zobaczyliśmy torbiele w splotach naczyniowych, które podobno mają się wchłonąć. Dzięki temu że genetyczne badania wyszły mi dobrze jestem trochę spokojniejsza chociaż i tak nie ukrywam ciągle myślę o tej małej główce.
a i mam dziewczynkę już potwierdzone na 100%. Intuicja mnie nie myliła
Teraz na ostatnim usg zobaczyliśmy torbiele w splotach naczyniowych, które podobno mają się wchłonąć. Dzięki temu że genetyczne badania wyszły mi dobrze jestem trochę spokojniejsza chociaż i tak nie ukrywam ciągle myślę o tej małej główce.
a i mam dziewczynkę już potwierdzone na 100%. Intuicja mnie nie myliła
tysia123
Fanka BB :)
ja nie robiłam badan dodatkowych. Tylko USG z mierzeniem przezierności. Wyszło ok. Mam juz jedno zdrowe dziecko, w rodzinie obciazen nie ma, jestem przed 35 r.z. wiec stwierdzilismy ze nie bedziemy sie stresowac. Zwlaszcza ze badania oceniaja tylko prawdopodobienstwo.
Karoli4
Dzien dobry
Ja robilam nieinwazyjne, bitest Z krwi. Moj gin robi zawsze. Sam krew pobiera i oddaje do laboratorium. Krwi pobierać totalnie nie umie, bo pitem chodziłam z siniakiem na pól reki przez miesiąc.
Ja robilam nieinwazyjne, bitest Z krwi. Moj gin robi zawsze. Sam krew pobiera i oddaje do laboratorium. Krwi pobierać totalnie nie umie, bo pitem chodziłam z siniakiem na pól reki przez miesiąc.
Ostatnia edycja:
I tak już za późno, pierwsze prenatalne robi się pom. 11-14 tyg. Ale generalnie, radzę nie polegać na opinii obcych osób, masz swój rozum.. zawsze lepiej rozpatrzeć za i przeciw, sięgnąć do badań. To Ty jesteś odpowiedzialna na swoje dziecko. Na pewno wszystko jest w porządku, grunt to spokój ! P. S Dobry ginekolog już teraz by rozpoznał płeć, chyba że maluch się zasłaniaJa za tydzien mam spotkanie na 16 tydzien z położna , 2 usg dopiero za 6 tygodni zeby poznać płeć .. tak sie przestraszyłam , pomyślałam ze może jednak musze zrobic te badania .. Ale nie .. Dobrze ze was tu tyle
reklama
tysia123
Co do badan prenatalnych to decyzje o ich braku (poza USG) podjełam po rozmowie z lekarzem. Mój lekarz jest zdania ze skoro juz sie decyzdujemy na rozszerzone prenatalne to trzeba robic wszystkie, wtedy jest 100% pewnosci. Ja po pierwsze nie dysponuje taką kasą. Po drugie nie usunęłabym dziecka nawet jesli okazałoby sie chore. Po trzecie nie zgodziłabym sie na amniopunkcję - zawsze jest ten 1% ryzyka.
Jesli nie ma obciazen w rodzinie a przeziernosc wychodzi ok to nie widzialam sensu dodatkowej diagnostyki.
Jesli nie ma obciazen w rodzinie a przeziernosc wychodzi ok to nie widzialam sensu dodatkowej diagnostyki.