reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Co do porządków to czuje sie wykorzystana przez moja rodzinę(rodziców i siostre) oni nie rozumieja ze źle się czuję, tylko oni chodzą do pracy a ja jestem w domu to ma być obiad i posprzątane i to nie bałagan który ja robię tyko ich, już nie mogę sie doczekac kiedy się wyprowadzimy. Czasami dzień moja mi za chodzeniem za moim 3 latkiem któremu wszystko leci z rąk( taka mała niezdara) i sprzątaniem wszystkiego za nim. Rodzicom wszytsko przeszkadza nawet pasta do zebów syna w łazience czy herbata lub kakao w kuchni, wszystko musze mieć w naszym pokoju inaczej awantura achh już nawet nie chce się gadać.

Jeszcze wam sie pochwalę wczoraj kupiliśmy płytki do salonu drewnopodobne kolor wenge przecenione z 159zł na 53zł/m2

Malusiolka jak byłam z synkiem w ciązy to miałam krwawienia i to dość obfite i trwające kilka dni 6tc13tc i 20tc niestety nie wiadomo z jakiego powodu i mimo że ciąza była zagrożona urodziłam zdrowgo synka a po 20 tc nie miałam żadnych dolegliowci ciazowych. Oczywiście trzeba sprawdzic kazdą plamkę ale nie denerwować się na zapas dużo leż i odpoczywaj, a do dzieci poszukaj może niani która będziesz wynajmować na godziny w moim miescie jest fabryka gdzie rodzice pracują po 12h albo rano albo nocki na zmianę i wynajmują nianie na 3 h dzienie kiedy sie zmieniaja.

Jak ja ci współczuję tych nerwów ! Sama jeszcze rok temu byłam w podobnej sytuacji. Nawet krzywo postawiony talerz wszczynał kolejną awanturę.. I nikt nie rozumie że jak się siedzi w domu z powodu złego samopoczucia to nie jest się automatycznie gosposią dla wszystkich. Dopiero jak się wyprowadziliśmy to żyjemy pełnią życia. Trzymaj się ! Chociaż wiem jak ciężkie jest trwanie w takim stanie rzeczy.

reklama
mamusia37 współczuje bólu zęba :confused:
mi też niestety zaczął dokuczać ten problem ale na szczęście jeszcze apap daje radę ..no ale chcąc nie chcąc do dentysty się zapisałam na 31.03 bo zwlekając lepiej nie będzie:unsure:
Kornela też mam nie mile wspomnienia z pielęgnacją pępuszka... jak przy Amandzi stosowałam ten spirytus to kikut jej szybciej odpadł i wszystko było w porządku a u Martynki stosowałam ten ectanisept i doszło do zapalenia pepka a na chodźki po wykonaniu posiew wymazu ze skóry okazało się że ma tam gronkowca także nie wiem czy teraz nie pokombinuje by jednak przemywać kikut dzidziusia spirytusem a nie bawić się w ich suchą pielęgnację
Malusiolka jeszcze na dwa warsztaty się wybieram :rolleyes:
5.04- zorganizowany przez portal "Świadoma mama" i 16.04 zorganizowany przez "Mama wie":rofl2:
Oby ból jajnika szybko ustąpił:confused:

Dzisiaj sprzątaniem to się mój małżonek zajął a ja się leniłam a później z siostrą gawędziłam (nr 2 ) bo wpadła w odwiedzinki ze swoimi chłopakami :tak:

A mi się tak zachciało kebaba, że nie mogłam wytrzymać i siostra mi przywiozła :D Wiem świetna pora ale co zrobić :D

Na męża też w sumie nie mam co narzekać bo więcej sprząta jak ja.

My mieszkamy z moimi rodzicami i na prawdę mieszka nam się świetnie. Zero pretensji, sprzątamy i gotujemy wspólnie. Rodzice nie chcą nawet od nas pieniędzy za rachunki itp. Mówią żebyśmy odkładali na nasz domek :)

Pytanie do dziewczyn,które cos remontuja. Przebywacie w domu podczas malowania? Nie boicie sie czy ta farba nie zaszkodzi?

Dzień dobry ;-)

Dzidzi chyba siedzi na pęcherzu, bo w łazience byłam już z 4 razy.

Martya to fajnie macie ;-)a jak się kłócicie to się nie wtracają?

KasiaMarysia ja tez co noc biegam na siku. Wczoraj 3 razy dzisiaj o dziwo raz.
Co do jedzenia to ja wczoraj ciastka z kremem zagryzalam pieczarkami w occie :)
Gdzie ta wiosna dziewczyny ?

reklama
Pytanie do dziewczyn,które cos remontuja. Przebywacie w domu podczas malowania? Nie boicie sie czy ta farba nie zaszkodzi?
Kornela my jesteśmy w takiej sytuacji, że remont już zaczęliśmy w nowym mieszkaniu, a w starym mieszkamy do końca marca. Mój P maluje, moi rodzice przyjechali i mu pomagają tam ogarniać. Będą przenosić wszystko i sprzątać, a ja buszuje i ogarniam obecne jeszcze mieszkanie. W te farby nie chce wchodzić, dopiero jak będzie już skończone malowanie i porządnie wywietrzeje ;-)

Do góry