reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ciągle jadłabym ogórki kiszone.
Moja tez uwielbia rosół.
Dziewczyny Wasze dzieci jedzą wszystko co im podanie czy mają swoje ulubione potrawy? U mnie tak właśnie jest ze wkoło to samo. Jak dam coś nowego to owszem córka spróbuje ale tylko sprobuje i na tym się jej jedzenie kończy.

Ogórki kiszone, kapusta, cytrusy, winogrona. - to mogę na okrągło

U mnie dzieciaki mają fazy - pomidorową to mogły jeść non stop przez kilka lat, teraz krupnik na tapecie. Rosołu nie lubią, no i naleśniki, pierogi, leniwe, i neśmiertelne spagetti.

reklama
Ja nie mam szczególnych zachcianek, przynajmniej póki co ;-)

Dziewczyny mam takie pytanie, właśnie mnie natchnęło ;-) jakie łóżeczko jest dla dziecka lepsze i bardziej praktyczne 60x120cm czy 70x140cm?

Acgug, oby mdłości szybko ustały. Ja w obu ciążach prawie do końca miałam. A teraz czasami mam, ale jak już naprawdę bardzo głodna jestem. Śmiejemy się, że może jsiąże będzie :p Ale też słyszałam, że w II trymestrze odchodzą takie dolegliwości.

Patrze na swój suwaczek i widzę, że jutrro będę zaczynać 16tc. Ciesze się. Tak to tylko do 9tc i poronienie było.

Dzisiaj na śniadanko zjadłam pomidorka ze śmietaną i dobrze się po nim czuje :)

Dzisiaj jeszcze między 13-tą, a 16-tą rogówka przyjedzzzie, a później nnna zakupy z M i z dziewczynkami pojedziemy. Jutro do dziadka męża na imieniny jedziemy.

A poza tym chciałam napisać, że mój M zwariował :p Wczoraj dał mi prezent na dzień kobiet.

Acgug, u nas dzieci wszystko jadły, a teraz wymyślają.

Załączniki

• IMG_20160304_102828.JPG
    IMG_20160304_102828.JPG
    410,5 KB · Wyświetleń: 87
Ja mam na kwaśne konkretne jedzenie smak sok pomidorowy ogórki kiszone a jeszcze lepiej woda z nich pomidorowa śledzie na ostro(ostatnio w sklepie dostałam dosłownie slinotoku i ledwie się powstrzymalam żeby nie zjeść po drodze :p) jabłka w każdej ilości chociaż od tygodnia i czekolada wróciła bo wcześniej na sam zapach mdłości dostawałam.. A co do ulubionych potraw mojej córki to makaron i naleśniki ze szpinakiem pomidorowa ryż z warzywami kasza jeczmienna z sosem brokuły.. Wiem nietypowe rzeczy ale od małego to zjada i widziała że my to jemy dlatego i ona to lubi..

Hej dziewczyny ;)
Dziś jak weszłam na strone i miałam 50 stron do nadrobienia , nie wiem już gdzie skończyłam nadrabiać ale teraz postaram się być częściej i na bieżąco ;)) Dziś idę do okulisty w przyszłym tygodniu umówiłam się do dentysty ;) Ogólnie czuję się w miarę dobrze , choć przez brak słońca cierpię na lenia ;(
Co do zachcianek to ja nie mam żadnych ;) Wszytsko mi smakuje i zjadam z chęcią , tylko waga mnie coś martwi bo w sumie spadła o 0,5 kg zamiast wzrastać ? Czekam na wizyte do 17 to porozmawiam o tym z gin.

Mloda zona, ale smaki :laugh2:

Czechow, tak róże :)

Witaj Marzeno. Miło Ciebie widzieć. Kochana, ja mam podobne zmartwienie. Mi waga 1kg spadła. Wizytę mam 14.03, a zastanawiam się czy nie pójść wcześniej.

Witaj Marzeno. Miło Ciebie widzieć. Kochana, ja mam podobne zmartwienie. Mi waga 1kg spadła. Wizytę mam 14.03, a zastanawiam się czy nie pójść wcześniej.

Tylko ja się zastanawiam z czego skoro jem normalnie a nie wymiotuję ? Też tak masz?

Ja mam w drugą stronę za dużo przytyłam w poprzedniej ciąży tylko 11 kg i 10 w tydzień po porodzie straciłam a teraz już jest z 5-6 na plusie.. Pewnie przez to że muszę się oszczędzać po stracie tego jednego maluszka i przez mdłości musiałam co 2 godz coś zjeść bo inaczej strasznie mdlilo mnie ale mimo wszystko jestem przerażona...

reklama
Marzena, ja mało jem, bo jedzenie mi nie idzie ale powoli zaczynam jeść. Nie wymiotuje. Skoro jesz normalnie to powinno być ok. Zapytać się musisz lekarza.

Mloda zona, przykro mi. Ja 3 razy to przechodziłam. Też muszę się oszczędzać i jakoś nie mogę przybrać na wadze.

Do góry