reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Chcialabym zmienic, ale to jakos jedyny ktory po uslyszeniu ze jest ciaza zagrozona i powiklana nie zbywal mnie, tylko wypisal skierowania, dokladnie zbadal, wzial wywiad ogolny, ale faktem jest ze jest chamski i strasznie nie mily...

Molly, fajnie masz z tym usg! Tez bym chciala:)

ckai3e3kikq3p3qp.png

Nie uslyszalam od niego jeszcze nic milego... wiec watpie zeby to sie zmienilo ;)

A ktory Ci wychodzi od ostatniej miesiaczki?

Może ci zrobi wcześniejszy dzień kobiet :D

WIesz u mnie miesiączka a ciąża to kompletnie różne rzeczy. W pierwszej ciąży miałam okres do prawie 3 meisiąca ciąży, Jestem gdzieś pomiędzy 11-14 tygodniem. Z hormonów wychodzi 11 z miesiączki 14 . Moja ginka zrobiła mi takie mini usg i widziała malucha, serce już 4 komorowe więc raczej nie 11 (tylko ilość hormonów jest za mała na więcej)

reklama
Melduję się po wizycie :biggrin2:
Maskara myślałam że już pod gabinetem korzenie zapuszczę :eek:...miałam mieć u usg o 14.30 a weszłam do gabinetu dopiero o 15.50 takie z deka małe opóźnienie było :baffled:
To moja trzecia ciąża ale dopiero pierwszy raz miałam tak maltretowany brzuch podczas tego badania :unsure:
Na początku pani dr z ponurą miną wpatrywała się w monitor nic nie mówiąc...machała tylko tą głowicą po moim brzuchu i miejscami tak nią cisnęła że aż bolało...nawet na boki kazała mi się przekręcać...wyglądało to jakby nie mogła określić czy dziecko żyje i tym zachowaniem mnie jeszcze bardziej zestresowała na szczęście na koniec pokazała mi maleństwo mówiąc że wszystko jest w porządku prawidłowo widoczna jest kość nosowa, kręgosłup, serduszko, żołądek..nóżki, rączki..
z gabinetu wyszłam uśmiechnięta od ucha do ucha :cool2:
Moje maleństwo ma 68,3 mm co odpowiada na równo 13 tydzień także ładnie dzidzia przybiera:tak:
Super :biggrin2:cieszę się :biggrin2:

Do góry