reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

Tosiu musisz sobie zrobić na stronie, później wkleić adres URL ale tego pewna nie jestem . Na komputerze to trzeba zrobić :-)
Na telefonie tez mozna:)

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Om to miesiączka. Ja też mam przesunięte o 1 dzien.
Mój nic nie dostanie z firmy bo nie pracuje na umowę o pracę. Ja na szczęście jestem ubezpieczona.
A właśnie czy któraś z Was ma grupowe ubezpieczenie w PZU?

To wiem wiem ze ostatnia miesiączka ale nie rozumiem czemu na usg jest 1 dzień do przodu.
Mój Kamil chyba ma. Ale teraz to już nie wiem czy mu ssie należy. Oczywiście w szpitalu powiem że to on jest ojcem.

My oglądamy 2 pokojowe mieszkania, ale 3 pokojowe jak będzie nie dużo droższe to może się skusimy :)

Dziewczyny wasi mężowi z zakładu pracy dostaną pieniądze za to ze urodzilyscie dziecko?

Ja szukam 3 pokojowe ;) Dostaje się pieniądze z ubezpieczenia. Na pewno ja i mąż dostaniemy ze swoich za urodzenie dziecka

Ja 3 zobaczę małego :) wczoraj Pani doktor mówiła ze widać nosek :)

Dziewczyny co to znaczy ze z usg wychdzi 12 tydz i 2 dzień a z OM. To 12 i 1 dzień?
chodzi o to że termin porodu i wiek ciąży liczony jest od dnia ostatniej miesiączki czyli mi wychodzi 11 tydzień dziś dokładnie ale owulacja i co za tym idzie zapłodnienie jest już indywidualne. Standardowo przyjmuje się że owulacja jest w połowie 28 dniowego cyklu czyli ok 14 dnia ale ja np miałam dopiero w 22 dniu a cykle mam 30 dniowe ...więc automatycznie zapłodnienie się przesuwa i termin porodu też. Chodzi tu głównie o to żeby ustalić dokładny termin porodu bo mi na 100% się przesunie do przodu bo moja dzidzia na pewno nie ma 11 tygodni.
Rozumiesz o co mi chodzi??

Dziś mam wizytę to się dowiem o ile się przesunie termin porodu.

Om to miesiączka. Ja też mam przesunięte o 1 dzien.
Mój nic nie dostanie z firmy bo nie pracuje na umowę o pracę. Ja na szczęście jestem ubezpieczona.
A właśnie czy któraś z Was ma grupowe ubezpieczenie w PZU?

ja mam

KasiaMarysia to masz teraz przejścia z tym rozwodem, ale tak jak dziewczyny pisały lepiej, żebyś zaczęła to już załatwiać, póki Twój mąż też chcę załatwić to polubownie. Bo jak zobaczy brzuszek to też niewiadomo jak zareaguje, może mu się coś odwidzi, choćby dla zasady. W końcu wyjdzie na to, że się mylił i jesteś płodna, problem był z jego strony, a on go bagatelizował. Im szybciej, tym lepiej, będziesz miała lżejszą głowę :-) no i z ojcem dziecka będziecie spokojnie żyć, bez obaw, że ktoś może Wam robić jakieś trudności.
Swoją drogą, Twój mąż wie, że jesteś z kimś innym?
Aluśka to oczekiwanie na kolejne wizyty jest okropne ;-) czas niby tak szybko leci, a jeśli chodzi o usg to dłuży się niesamowicie ;-) ale już bliżej niż dalej na szczęście :-)

reklama
chodzi o to że termin porodu i wiek ciąży liczony jest od dnia ostatniej miesiączki czyli mi wychodzi 11 tydzień dziś dokładnie ale owulacja i co za tym idzie zapłodnienie jest już indywidualne. Standardowo przyjmuje się że owulacja jest w połowie 28 dniowego cyklu czyli ok 14 dnia ale ja np miałam dopiero w 22 dniu a cykle mam 30 dniowe ...więc automatycznie zapłodnienie się przesuwa i termin porodu też. Chodzi tu głównie o to żeby ustalić dokładny termin porodu bo mi na 100% się przesunie do przodu bo moja dzidzia na pewno nie ma 11 tygodni.
Rozumiesz o co mi chodzi??

Dziś mam wizytę to się dowiem o ile się przesunie termin porodu.

ja mam

Czy wiesz może czy dostanę jakąś kasę skoro byłam w szpitalu? I to nie była diagnostyka? Nie mogę znaleźć dokumentów, w pracy nic mi niedowiedza a PZU nie mogę się dodzwonić

Do góry