reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Lilka tez ladnie:) moja babcia uzywa tego imienia (chociaz w dowodzie ma inne)

ckai3e3kikq3p3qp.png

Mam koleżankę Lilianę i uważam, że to super imię. :) Może być i poważna pani Liliana, i Lila, Lilka i słodka Lilo. :)
Julię w rodzinie mi obsadzili, najbliższej. :)
Kiedyś strasznie podobała mi się "Zosia", ale z biegiem czasu imię wydało mi się poważne i niosące ze sobą pewien ciężar (cały czas sobie je przekładam na "mądrość").
A ostatecznie imię dla córki i tak wybrał małżonek, bo mu się kiedyś powiedziało i tak mu zostało i się uparło. Oto historia:

Kilka lat temu na wakacjach zaszedł między nami taki dialog:
Adam: A co myślisz o imieniu Jagoda?
Emi: Ale jak to zdrabniać? Jaga? Jak Baba Jaga?
Adam: A co nie chcesz, żeby w domu była druga wiedźma?
I tak oto zdecydowało się imię dla dziewczynki.

A moja siostra, która upiera się, że będzie dziewczynka, gdy dzwoni zawsze pyta: "Jak tam Jagódka?" (będzie miała niezłą zagwozdkę, jak jednak będzie synek)
Chłopiec miał mieć imię po moim ukochanym wujku, ale kuzynka mi je ostatnio podkradła, więc rozmowy w trakcie.

Hej dziewczyny,
Ja juz po zwyklej wizycie z wynikami badań. Wszystko ok, po badaniu ręcznym też. Mam nadal brać Duphaston na wszelki wypadek, a jak plamień nie będzie, to mi go odstawi. Zadała mi piersi, dała skierowanie na usg piersi i krew i inne choroby . Pobrali posiew na czystość pochwy, pH sprawdziła. I za 4 tyg wizyta. W między czasie prenatalne.

Hess dobrze, ze wszystko dobrze:)) z ciekawosci - do ktorego tygodnia masz brac duphaston? ja mam brac luteine do 16 tc

ckai3e3kikq3p3qp.png

sreberko na razie nie ruszam tematu, poczekam aż będziemy znali płeć i wtedy otwieram ogień :p Ja podobnie, spać mi się chce strasznie. Dzisiaj rano się zmusiłam do sprzątania, prania, odkurzania. Teraz siedzę nad papierami z bistro. Ale zmierzyłam temperaturę bo jakoś źle się poczułam , a tu 35,1. Strasznie niska. Nie wiem czemu.

reklama
Witam!
Dziewczyny a macie napady gorąca?
Dziś w sklepie przy kasie tak mi się gorąco zrobiło, że myślałam że zeslabne. No masakra.
W ogóle spać ciągle mi się chce, włosy okropnie mi się przetluszczaja, pryszcze okropne mi wyskakują. Szok. Z córką tak nie miałam.

Do góry