reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Amcia u nas było to samo aż dostałam biodacyne i Narazie trochę lepiej
Ponoć można przemywać tylko solą fizjologiczna i naparem z czarnej herbaty tak mi kazała lekarka
My mamy teraz gorszy problem kolki normalnie tragedia

Ostatnia edycja:
reklama
hej
Jabłuszkowa gratulacje będzie dobrze nie martw sie
dziewczny trzymam kciuki aby te kolki szybko przeszły bo też wiem co to jest
my będziemy szczepić 5 w 1 co do rota to moi znajomi szczepili a dziecko i tak wylądowało w szpitalu no i ponoć jak rodzeństwo nie chodzi do przedszkola czy szkoły to jest duża szansa że nie będzie mieć...
my już po chrzcinach mała była aniołkiem a tak sie martwiłam że będzie płakać

miłego i spokojnego dnia

Witam mamusie :)
Bardzo proszę o poradę. Synek mój jutro skończy 4 tygodnie. Od początku mamy problemy ze wzdęciami.... Karmiony był mlekiem Nan Pro 1 później za naradą położnej spróbowaliśmy mleko Nan Expert bezlaktazowe wydaje mi się że mały sie nie najadał tymi mlekami ponieważ średnio co 2,5h potrafi wypić ok 90ml....Ogólnie w nocy się pręży i wygina przez co nie może spać... i taki rozbudzony męczy się do ok 12 w południe śpiąc po 30 minut max a takie maleństwo powinno więcej spać :(:(:( od 2 dni podajemy mu mleko Bebiko 1 lecz problemy nie ustępują i wydaje mi się że to mleko mu nie smakuje ponieważ zjada ok 60ml zastanawiam się czy potrzeba więcej czasu na przyswojenie :( dodam że od początku stosujemy krople esputicon za naradą pediatry... Jak był karmiony zwykłym Nanem robił kupki bezproblemowo ale przelewało mu się w brzuszku i zaczęliśmy szukać innego odpowiedniego mleczka... jak go karmie często słyszę burczenie w brzuszku i zastanawiam się czy to z głodu czy również nietolerancja kolejnego mleka :( dziś rano męczył się ponad 2h aby zrobić kupkę.Robi ładne żółte kupki... Nie wiem już jak mam mu pomóc...może któraś z Was ma podobny problem i jakoś sobie z nim poradziła.... Będę wdzięczna za porady. Pozdrawiam Serdecznie

Karmie piersią więc kompletnie nie wiem co ci poradzić . Skontaktuj się może z położna albo z lekarzem. Niech zerkną czy dziecko przybiera na wadze i może coś ci podpowiedza .
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Pytałam o to oczko. Powiedziala mi lekarka ze dalej przemywac oczko sola i robić masaż kącika oka. Ze to częste u noworodkow i ustanie samo. Chyba że wydzielina zacznie mieć dziwny kolor to może świadczyć o jakieś bakterii wtedy udać się na kontrolę.

reklama
Do góry