reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

jeśli chodzi o dolegliwości to strasznie męczą mnie mdłości, rzadziej wymioty. Praktycznie cały dzień mam wszystko wysoko w gardle :( zrobiłam badania podstawowe oraz kilka prywatnie i ANA 2 wyszedł mi wynik graniczny i nie wiem co to oznacza a termin do lekarza 1 lutego :/ jak tak czytam o tym wskaźniku to boję się coraz bardziej co mi powie :(

reklama
KasiaMarysia23 - mnie kartę ciąży założyli w 6t2d :)

Odnośnie Twojego "męża". Może Twój organizm wiedział co robi, że nie miałaś dziecka z takim człowiekiem. A trafiłaś na kochającego mężczyznę i proszę, na drugim cyklu się udało :)

O losie. Jak ty sobie biedna radzisz z tym bolem ? Dajesz rade normalnie funkcjonowac?
Jest ciężko, ale muszę funkcjonować, bo mam pod opieką prawie dwulatka ;) To hormony niestety, w wieku dojrzewania trafiłam do szpitala, bo przez bóle głowy traciłam przytomność. W pierwszej ciąży byłam pod opieką neurologa, ale nie chciałam brać żadnych leków przeciwbólowych, bo się bałam, a i tak te, które można było nie pomagały :( Musze to przetrwać.

Kasia2439 witaj i gratuluję :)

jeśli chodzi o dolegliwości to strasznie męczą mnie mdłości, rzadziej wymioty. Praktycznie cały dzień mam wszystko wysoko w gardle :( zrobiłam badania podstawowe oraz kilka prywatnie i ANA 2 wyszedł mi wynik graniczny i nie wiem co to oznacza a termin do lekarza 1 lutego :/ jak tak czytam o tym wskaźniku to boję się coraz bardziej co mi powie :(

A czemu robiłaś to badanie ANA2?

Witam wieczorna pora. Ja dzisiaj padam po 13 godz pracy. Do tego brzuszek mnie dzis boli. Pewnie za duzo siedzenia w jednej pozycji.
Ja jeszcze nie mam karty bo moja pierwsza wizyta dopiero w poniedzialek. Juz nie moge sie doczekac.
Czy robilyscie cytologie? Albo macie skierowanie? Pamietam ze w pierwszej ciazy kazal mi zrobic.

Witam wieczorna pora. Ja dzisiaj padam po 13 godz pracy. Do tego brzuszek mnie dzis boli. Pewnie za duzo siedzenia w jednej pozycji.
Ja jeszcze nie mam karty bo moja pierwsza wizyta dopiero w poniedzialek. Juz nie moge sie doczekac.
Czy robilyscie cytologie? Albo macie skierowanie? Pamietam ze w pierwszej ciazy kazal mi zrobic.

Mi ostatnio chciała zrobić ale okazało się , że mam infekcje i globulki dostała. Dobrze się czułam nic mnie nie bolało, nie piekło, nie swędziało ...

Ja robilam cytologie jeszcze zanim potwierdzil ciaze, mam mala nadzerke.

Ja odkąd pamiętam ją mam, ale mam powiedziała , że ciąża leczy nadżerkę.

Mam podobnie, chociaż dziś już lepiej :)
Boję się że gdy zanikają dolegliwości np. mdłości to coś złego dzieje się z dzieckiem.

Ja robilam cytologie jeszcze zanim potwierdzil ciaze, mam mala nadzerke.

Cytologii nie robilam w tym roku. Nadzerke miałam po pierwszej ciąży dość dużą ale wymrażałam ja u mojego lekarza.

Dzisiaj się wystraszyłam przy mierzeniu ciśnienia - wyszło mi ponad 160 ale chyba jakiś błąd pomiaru bo po chwili zmierzyłam i było niższe.

reklama
Dzień dobry...

Po raz drugi śniła mi się wizyta u lekarza. Okazało się że mam termin na listopad, a w brzuchu mam dwie kieszonki i musiałam zarazić się chorobą ptasią bo są w nich gołębie. Na usg to wyglądało jak pęcherzyki, jak zbliżyła to miało twarz dzieci. Potem pokazała serce maluszka jak szybko bije. I szybko musiałam wychodzić, bo inni czekali.

Wizyta w czwartek, chyba umrę do tego czasu ;( bliźniaki odpadają, tylko jeden pęcherzyk był.
Tez macie głupie sny w ciąży?

Do góry