reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Właśnie nie jestem pewna bo ona dała mi takie zdjecia z pomiarów usg i opis do tego badania i chyba wg niej to powinno wystarczyć przy zgłoszeniu się do szpitala.Ale żadnego takiego konkretnego druczku typu skierowanie mi nie dała,mało tego żadnych badań też mi nie dała i gdyby nie to że sobie kompletuje duplikaty na własną rękę to bym nic nie miała i tak mnie oto pani doktór do szpitala wysyła.Zapytam jeszcze na tej mojej drugiej wizycie czy to jest wystarczające do kwalifikacji i dam znac jak bede wiedziec coś więcej

Maruda202 ok to będę czekała . Bo zastanawiam się czy mozna mieć skierowanie na cc przed terminem skoro z ciążą jest wszystko ok ale to najwyżej zadzwonię do mojej położnej a Ty jak się coś dowiesz to daj znać [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja dziś skończyłam 36 tydzień. Dziś też byłam u ginekologa w szpitalu i już dostałam skierowanie na Cc. Idę 14wrzesnia a cesarka 15 wrzesnia rano. Czyli można dostać wczesniej. Czyli ja mam termin cesarki na 38+3 dni.
Teraz oby donosić do terminu. Jeszcze dwa tygodnie.

Jestem w 36 tygodniu.

Maruda202 ok to będę czekała . Bo zastanawiam się czy mozna mieć skierowanie na cc przed terminem skoro z ciążą jest wszystko ok ale to najwyżej zadzwonię do mojej położnej a Ty jak się coś dowiesz to daj znać [emoji4]

Dowiedziałam się co nie co i tak jeżeli masz dużą ilość wód płodowych i dzieciątko "pływa" w tych wodach to jest zawsze szansa że może się obrucić ale trzeba to kontrolować na usg.W moim przypadku wody są w normie ale bliżej dolnej granicy i dziecinka już na tyle duża że lekarz stwierdził że już nie zmieni ułożenia i faktycznie czeka mnie cięcie.I działa to mniej więcej tak że dzwonisz do wybranego szpitala że z badań wychodzi ci wskazanie za cc i umawiasz się na konsultację na której to następuje kwalifikacja do zabiegu i ustalenie terminu.I stawiasz się w wyznaczonym dniu lub przed w zależności gdzie jak praktykują.Lekarz mówił że mimo wszystko w przypadku nieobracalnych już dzieci lepiej termin umówić i mieć ustalony zespół i wszystko na spokojnie ( w końcu to operacja) niż czekac na akcję porodową i cięcie na cito,no i przyznam mu rację.
A teraz muszę oswoić się z tą myślą bo chciałam rodzić sn,boję się tego cięcia,szwów i bólu po... ;(

Maruda202 dziękuję właśnie o to mi chodziło [emoji4]tylko ze moją nigdy nie patrzyła na ilość wód plodowych [emoji53] zobaczymy co będzie na tych moich wizytach i dwóch gin [emoji38]

reklama
Damy rade ! :) Ja też miałam kilka skurczy przepowiadających, ale tak to czuję się wyśmienicie. W nocy różnie bywa ze spaniem ale to widzę że każda ma taki sam problem ;) Teraz tylko Karoli4 żeby się wam córeczka zdrowo chowała :)
A ja dzisiaj dostałam propozycję od dziadków. Chcą dla mojego synka kupić kołyskę. Nie wiem czy się zgodzić czy nie. Mam już łóżeczko w pokoju. Ale z drugiej strony myślę że taka kołyska ułatwiła by mi życie w tych pierwszych miesiącach. Czy warto jak myślicie? Nie chciałabym naciągać dziadków na tak duży koszt i później stwierdzić że to był zbędny zakup.

Do góry