reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Właśnie nie jestem pewna bo ona dała mi takie zdjecia z pomiarów usg i opis do tego badania i chyba wg niej to powinno wystarczyć przy zgłoszeniu się do szpitala.Ale żadnego takiego konkretnego druczku typu skierowanie mi nie dała,mało tego żadnych badań też mi nie dała i gdyby nie to że sobie kompletuje duplikaty na własną rękę to bym nic nie miała i tak mnie oto pani doktór do szpitala wysyła.Zapytam jeszcze na tej mojej drugiej wizycie czy to jest wystarczające do kwalifikacji i dam znac jak bede wiedziec coś więcej

Maruda202 ok to będę czekała . Bo zastanawiam się czy mozna mieć skierowanie na cc przed terminem skoro z ciążą jest wszystko ok ale to najwyżej zadzwonię do mojej położnej a Ty jak się coś dowiesz to daj znać [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja dziś skończyłam 36 tydzień. Dziś też byłam u ginekologa w szpitalu i już dostałam skierowanie na Cc. Idę 14wrzesnia a cesarka 15 wrzesnia rano. Czyli można dostać wczesniej. Czyli ja mam termin cesarki na 38+3 dni.
Teraz oby donosić do terminu. Jeszcze dwa tygodnie.

Jestem w 36 tygodniu.

Maruda202 ok to będę czekała . Bo zastanawiam się czy mozna mieć skierowanie na cc przed terminem skoro z ciążą jest wszystko ok ale to najwyżej zadzwonię do mojej położnej a Ty jak się coś dowiesz to daj znać [emoji4]

Dowiedziałam się co nie co i tak jeżeli masz dużą ilość wód płodowych i dzieciątko "pływa" w tych wodach to jest zawsze szansa że może się obrucić ale trzeba to kontrolować na usg.W moim przypadku wody są w normie ale bliżej dolnej granicy i dziecinka już na tyle duża że lekarz stwierdził że już nie zmieni ułożenia i faktycznie czeka mnie cięcie.I działa to mniej więcej tak że dzwonisz do wybranego szpitala że z badań wychodzi ci wskazanie za cc i umawiasz się na konsultację na której to następuje kwalifikacja do zabiegu i ustalenie terminu.I stawiasz się w wyznaczonym dniu lub przed w zależności gdzie jak praktykują.Lekarz mówił że mimo wszystko w przypadku nieobracalnych już dzieci lepiej termin umówić i mieć ustalony zespół i wszystko na spokojnie ( w końcu to operacja) niż czekac na akcję porodową i cięcie na cito,no i przyznam mu rację.
A teraz muszę oswoić się z tą myślą bo chciałam rodzić sn,boję się tego cięcia,szwów i bólu po... ;(

Maruda202 dziękuję właśnie o to mi chodziło [emoji4]tylko ze moją nigdy nie patrzyła na ilość wód plodowych [emoji53] zobaczymy co będzie na tych moich wizytach i dwóch gin [emoji38]

reklama
Damy rade ! :) Ja też miałam kilka skurczy przepowiadających, ale tak to czuję się wyśmienicie. W nocy różnie bywa ze spaniem ale to widzę że każda ma taki sam problem ;) Teraz tylko Karoli4 żeby się wam córeczka zdrowo chowała :)
A ja dzisiaj dostałam propozycję od dziadków. Chcą dla mojego synka kupić kołyskę. Nie wiem czy się zgodzić czy nie. Mam już łóżeczko w pokoju. Ale z drugiej strony myślę że taka kołyska ułatwiła by mi życie w tych pierwszych miesiącach. Czy warto jak myślicie? Nie chciałabym naciągać dziadków na tak duży koszt i później stwierdzić że to był zbędny zakup.

Do góry