Maruda202 a wiesz coś więcej o tym skierowaniu na cc ? Bo ja mam od maja ułożenie posladkowe całkowite [emoji53]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dowiedziałam się co nie co i tak jeżeli masz dużą ilość wód płodowych i dzieciątko "pływa" w tych wodach to jest zawsze szansa że może się obrucić ale trzeba to kontrolować na usg.W moim przypadku wody są w normie ale bliżej dolnej granicy i dziecinka już na tyle duża że lekarz stwierdził że już nie zmieni ułożenia i faktycznie czeka mnie cięcie.I działa to mniej więcej tak że dzwonisz do wybranego szpitala że z badań wychodzi ci wskazanie za cc i umawiasz się na konsultację na której to następuje kwalifikacja do zabiegu i ustalenie terminu.I stawiasz się w wyznaczonym dniu lub przed w zależności gdzie jak praktykują.Lekarz mówił że mimo wszystko w przypadku nieobracalnych już dzieci lepiej termin umówić i mieć ustalony zespół i wszystko na spokojnie ( w końcu to operacja) niż czekac na akcję porodową i cięcie na cito,no i przyznam mu rację.Maruda202 ok to będę czekała . Bo zastanawiam się czy mozna mieć skierowanie na cc przed terminem skoro z ciążą jest wszystko ok ale to najwyżej zadzwonię do mojej położnej a Ty jak się coś dowiesz to daj znać [emoji4]