reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

W którym tyg robisz nifty? Będziesz robiła tez usg prenatalne? Ja tez właśnie planuje z tym ze lekarz powiedział aby się wstrzymać do usg. Jeśli wszystko będzie ok to robimy nifty/ sanco a jeśli coś będzie niepokojącego to od razu inna diagnostyka ( pewnie amniopunkcja). Oczywiście liczę ze będzie wszystko ok :)
Robię wszystko od razu, bo mi wyjdą wysokie ryzyka ze względu na wiek. 8 marca mam zwykła wizytę, jak jest dobrze i serduszko wciąż bije to 9 przyjeżdża położna na pobranie krwi do nifty, 11 usg genetyczne i tego samego dnia krew na pappe i później już czekam na wyniki.

reklama
kocham podlaskie tak tęsknię, od roku mieszkam na Podkarpaciu już nie mogę się doczekać kiedy miną mdłości o jadę do mamusi
Podlasie ma swój klimat, mimo, że najczęściej to u nas jest zimniej niż w całej Polsce to lubię to miejsce :)
A gdzie dokładniej na Podlasie się wybierasz? :)

Hej dziewczyny 😊 dawno nic nie pisałam, czasu brak. Jestem po wizycie u gina, Mikrusek ma 4 cm, serduszko bije, wszystko ok 😊 dzisiaj zaczęłam 11t. Badania prenatalne mam 4.03, wiek 35+ 😉 więc też mam stresa. Jeszcze nie zdecydowałam czy będę robiła dodatkowo Nifty 🤔 zapomniałam zapytać gina co on o tym myśli z tego stresu na wizycie🤦🏻‍♀️
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj ❤️

Załączniki

• IMG_20210219_110859.jpg
    IMG_20210219_110859.jpg
    508,2 KB · Wyświetleń: 88
Mnie to normalnie trzeba patelnią w łeb walnąć, cały czas wszystko spoko, nic się nie dzieje, a nagle dziś jakieś stresy, czarne scenariusze, no durna, normalnie durna 🙈 mam wrażenie, że ciąża to ciągłe wzbijanie się na wyżyny irracjonalności. 🤷
Ja dziś też mam gorszy dzień i ciągle takie myśli ale u mnie to pewnie ze stresu przed dzisiejsza wizytą 😏

W 10tc jeden gin robił mi usg przez brzuch, drugi w 11+5 robił dopochwowo. Także pewnie każdy robi jak uważa
Ja ostatnio miałam robione oba i w dopochwowym był o wiele lepszy obraz 😁 za to przez brzuch lepszy dźwięk 😉

Co do pełnego pęcherza to nigdy i tym nie słyszałam, żaden lekarz mi o tym nigdy nie mówił 🤷🏼‍♀️ myślałam że pełny pęcherz trzeba mieć przy badaniu uroginekologicznym 🙊

reklama
Do góry