Robię wszystko od razu, bo mi wyjdą wysokie ryzyka ze względu na wiek. 8 marca mam zwykła wizytę, jak jest dobrze i serduszko wciąż bije to 9 przyjeżdża położna na pobranie krwi do nifty, 11 usg genetyczne i tego samego dnia krew na pappe i później już czekam na wyniki.W którym tyg robisz nifty? Będziesz robiła tez usg prenatalne? Ja tez właśnie planuje z tym ze lekarz powiedział aby się wstrzymać do usg. Jeśli wszystko będzie ok to robimy nifty/ sanco a jeśli coś będzie niepokojącego to od razu inna diagnostyka ( pewnie amniopunkcja). Oczywiście liczę ze będzie wszystko ok
reklama
Izz96
Fanka BB :)
Podlasie ma swój klimat, mimo, że najczęściej to u nas jest zimniej niż w całej Polsce to lubię to miejscekocham podlaskie tak tęsknię, od roku mieszkam na Podkarpaciu już nie mogę się doczekać kiedy miną mdłości o jadę do mamusi
A gdzie dokładniej na Podlasie się wybierasz?
tootiki
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny dawno nic nie pisałam, czasu brak. Jestem po wizycie u gina, Mikrusek ma 4 cm, serduszko bije, wszystko ok dzisiaj zaczęłam 11t. Badania prenatalne mam 4.03, wiek 35+ więc też mam stresa. Jeszcze nie zdecydowałam czy będę robiła dodatkowo Nifty zapomniałam zapytać gina co on o tym myśli z tego stresu na wizycie
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj
Załączniki
Cantosowa
Moderator
Mnie to normalnie trzeba patelnią w łeb walnąć, cały czas wszystko spoko, nic się nie dzieje, a nagle dziś jakieś stresy, czarne scenariusze, no durna, normalnie durna mam wrażenie, że ciąża to ciągłe wzbijanie się na wyżyny irracjonalności.
Madlenn
Norma..Mnie to normalnie trzeba patelnią w łeb walnąć, cały czas wszystko spoko, nic się nie dzieje, a nagle dziś jakieś stresy, czarne scenariusze, no durna, normalnie durna mam wrażenie, że ciąża to ciągłe wzbijanie się na wyżyny irracjonalności.
Ostatnia edycja:
Będzie_dobrze
Nie analizowałam tego wtedy, a teraz nie wiem kiedy to byłoa miałabyś w tym czasie owu jakbyś w ciąży nie była?
Korpley0
30lat mieszkam w okolicach TykocinaPodlasie ma swój klimat, mimo, że najczęściej to u nas jest zimniej niż w całej Polsce to lubię to miejsce
A gdzie dokładniej na Podlasie się wybierasz?
Asju
Ja dziś też mam gorszy dzień i ciągle takie myśli ale u mnie to pewnie ze stresu przed dzisiejsza wizytąMnie to normalnie trzeba patelnią w łeb walnąć, cały czas wszystko spoko, nic się nie dzieje, a nagle dziś jakieś stresy, czarne scenariusze, no durna, normalnie durna mam wrażenie, że ciąża to ciągłe wzbijanie się na wyżyny irracjonalności.
Kassiu
Ja ostatnio miałam robione oba i w dopochwowym był o wiele lepszy obraz za to przez brzuch lepszy dźwiękW 10tc jeden gin robił mi usg przez brzuch, drugi w 11+5 robił dopochwowo. Także pewnie każdy robi jak uważa
Co do pełnego pęcherza to nigdy i tym nie słyszałam, żaden lekarz mi o tym nigdy nie mówił myślałam że pełny pęcherz trzeba mieć przy badaniu uroginekologicznym
reklama
Korpley0
mieszkałam* mąż mnie zabrał na Podkarpacie;p30lat mieszkam w okolicach Tykocina