reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Czytałam i kumpele mówiły, że jeśli jest usg przez brzucho to trzeba mieć uczucie chęci siku, na dwa h przed badaniem nie opróżniać pęcherza a jeśli nie czujemy „parcia” to trzeba wypić przed badaniem z godzinę sporo wody :p za to przy usg dopochwowym jak się nie wysikasz to obraz może być niedokładny [emoji2370][emoji1787]

Szczerze powiedziawszy to nigdy na usg w ciąży nie chodziłam z pełnym pęcherzem i nikt nic nie mówił.
Przy usg jamy brzusznej to jest ważne, ale w ciąży chyba nie.

reklama
Mam pytanie odnośnie USG - czy teraz będzie robione przede wszystkim przez powłoki brzuszne? Dzisiaj już np. gine tak mnie badał i bąbla (11 tydzień).
Jeżeli przede wszystkim przez brzuch, to czy powinniśmy mieć pełen czy pusty pęcherz? Jak to rzeczywiście wpływa na obraz we wczesnej ciąży? :)
W 10tc jeden gin robił mi usg przez brzuch, drugi w 11+5 robił dopochwowo. Także pewnie każdy robi jak uważa

Witam sie i ja😊. Już zdążyłam obleciec badania krwi do prenatalnych i szpital z cukrem 😁. Ostatni dzien na l4 i od pn. do pracy. Siadam i nadrabiam. Miłego dnia dziewuszki😊

reklama
Gdzieś czytałam, ze we wrześniu rodzi się najwiecej dzieci 🤪😍
Ja myślę ze to wina takich stroi 😂😂😂
82B5C3D5-297B-4749-9AB2-5D1F71715BAD.jpeg

Do góry