reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja już po wizycie , dzidzia się rozwija jak narazie prawidłowo. Co do bakteri w moczu to wszystko OK , mówi że jak inne parametry są dobre a w moczu są pasma śluzu to znaczy że mocz źle pobrany. Termin z OM dokładnie taki sam czyli 19.09 ale CC będę miała ok 06.09
Prenatalne mam na 12.03. samo USG , dopiero jak lekarzowi coś się nie podoba to wysyła na dalsze testy.
Tez mam termin na 19.09 i tez pewnie szybciej pójdzie, bo będę mieć cesarkę. 😍☺️

reklama
Ja miałam jednorazowe plamienie i dziś mi lekarz mówił że do 16 tygodnia będę brała 😱🤷‍♀️ Nie zbyt mi się to podoba ...
Ja na ostatniej wizycie 2 tyg temu tez słyszałam, że mam brać do 13 tygodnia na pewno i dopiero odstawimy po prenatalnych. Ale nie miałam ani brudku na bieliźnie od ostatniej wizyty, kazał mi dzisiaj wybrać opakowanie do końca (zostało mi 4 sztuki) i odstawić :p

Kurczę to jest zagadka roku,wiecznie słyszałam "ojej młodsza ciąża niż tu wychodzi wg wyliczeń" i idąc na wizytę z przeświadczeniem, że to 7 tydzień to okazało się, że to dopiero 5.
Wg owulacji mam 9+2 a wg wyliczanek 10+3 i lekarz do mnie dzisiaj, że tak wyrosło, że to wygląda mu na10 tydzień. Także... NIE WIEM :D termin mi położna wyliczyła na 13.09.
to rzeczywiscie :D u mnie z om i usg wychodzi 8+4, wszystko sie zgadza :)
ale dalabym wszystko by być juz przynamniej w 10 - i miec troche spokoju.
ginekolog mi kazał przyjsc po 4 tygodniach ;/

Kurczę to jest zagadka roku,wiecznie słyszałam "ojej młodsza ciąża niż tu wychodzi wg wyliczeń" i idąc na wizytę z przeświadczeniem, że to 7 tydzień to okazało się, że to dopiero 5.
Wg owulacji mam 9+2 a wg wyliczanek 10+3 i lekarz do mnie dzisiaj, że tak wyrosło, że to wygląda mu na10 tydzień. Także... NIE WIEM :D termin mi położna wyliczyła na 13.09.
Mój termin :-) 13.09, ja mam w piątek wizytę i nie mogę się doczekać.

Wiecie.. Na logike zeby pracownik dwa razy jakby premii nie dostał bo dostanie z uwagi na średnia z 12 miesięcy i dostanie jak jest na absecji więc jakby podwójnie stąd ten przepis
I tak samo będzie z macierzyńskim?
Eh, wiedziałam, że musi być jakiś haczyk w tej premii zamiast normalnej podwyżki 😔

A ja mam jutro wizyte na NFZ, na 9:30, ciekawa jestem jak to będzie.... bo ja tak w sumie to ide po skierowanie na badania,ale będę miala zonka jak wyniki pójdą od razu do lekarki 😅 bo w sumie tak moze być.... oby nie 😆 no i licze na usg, zobaczymy , ale podekscytowana jestem 😊

reklama
I tak samo będzie z macierzyńskim?
Eh, wiedziałam, że musi być jakiś haczyk w tej premii zamiast normalnej podwyżki 😔
Tak bo podstawa do zasiłków jest wyliczana na tych samych zasadach. Zalezy wszystko od tego czy jest zawarte w regulaminie czy jest pomniejszana czy też nie. A jezeli nie ma nic wzmianki o tym to przyjmuje się że wliczana jest do chorobowego- jeszcze jest jeden myk tak zwanej premii uznaniowej skrytej w zasadniczym to juz osobna historia typowa u pracodawców

Do góry