AgnesSweden
Fanka BB :)
To tylko mój jakiś taki kurdupel 7+3 z usg równe 7 a gerber tylko 9,6mm
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ee nie bluźnij kobieto. opieke medyczna w ciąży macie dużo lepsza niż w Skandynawii )Ja zawsze chciałam zwiedzić skandynawię, podoba mi się ten klimat :-) albo wylecieć na Islandię, zwiedzić Kanadę i Alaskę. Moz enie przepadam za klimatem zimowym, ale o urok miejsca mi chodzi. I jakoś tak wszedzie mi sie wydaje lepiej niż u nas[emoji85]
Amen. Później mają gorzej..ale to dlatego, że musi być sprawiedliwieEe nie bluźnij kobieto. opieke medyczna w ciąży macie dużo lepsza niż w Skandynawii )
Szkoda, że u nas nadgodziny są wypłacane w sierpniu... Wiec z tego roku akademickiego nie będą się wliczać, a wyrobiłam je w zeszłym semestrze :-(Wlicza się srednia z ostatnich 12 miesiecy, łącznie ze wszystkimi dodatkami, premiami itp itd czyli najlepiej jest mieć sporo premii, nadgodzin itp w ciagu roku przed zajsciem w ciążę :-)
Tak wyrownanie do minimalnej krajowejDziewczyny a orientujecie się może czy jeśli ta średnia z 12 miesięcy jest niższa niż najniższa krajowa to oni to jakoś wyrównują ?
Ja też będę deklarować o 80% wiele razy liczylam zasiłki i przy ciąży 1 osobowej że tak to ujmę to jest wyjście bardziej opłacalne a przy blizniaczej 100 i 60 wychodizla nie raz o ok 1000 zl różnicy in plus! Więc warto widziećJa po urodzeniu miałam płacone 80% z zusu, bo deklarowałam od razu, że nie będzie mnie cały rok po porodzie, ale jeśli chodzi o kwotę jaka wpływała na konto to wychodziła mi równowartość normalnej wypłaty
Ja też mam termin na 13.09Mój termin :-) 13.09, ja mam w piątek wizytę i nie mogę się doczekać.
Dziękuje za informację [emoji3531]Tak wyrownanie do minimalnej krajowej