reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja obstawiam dziewczynę :). W poprzedniej ciąży tez miałam to przeczucie i na pierwszych (i niestety ostatnich) prenatalnych się sprawdziło. Biopsja kosmówki potwierdziła.
Szczerze mówiąc płeć obojętna-byle zdrowe, ale to przeczucie na dziewczynę jest bardzo silne 😁.

reklama
Ja obstawiam dziewczynę :). W poprzedniej ciąży tez miałam to przeczucie i na pierwszych (i niestety ostatnich) prenatalnych się sprawdziło. Biopsja kosmówki potwierdziła.
Szczerze mówiąc płeć obojętna-byle zdrowe, ale to przeczucie na dziewczynę jest bardzo silne 😁.
A jeśli można wiedzieć dlaczego miałaś biopsje kosmówki?
U mnie w rodzinie same dziewczyny się rodza. Ja pewnie będę miała chłopca. 🤔

Ja mam przeczucie, że będzie druga dziewczynka. :)

My mamy wózek 2w1 X-Lander X-Move i świetnie się sprawdza w różnych warunkach i na różnych powierzchniach. Jestem z niego bardzo zadowolona. Gdy córka miała 2 lata i mniej jeździła w wózku, kupiliśmy lekką spacerowej skladaną na plasko ;)

Ja licze,że dowiem sie na prenatalnych. U mnie obstawiaja,że dziewczynka. Ja czuje od początku że bedzie drugi sisior😁😁

Nic właśnie mi ta babka nie powiedziała... Stwierdziła, że jest za duży i ona jedyne co to może mnie skierować do Instytutu Matki i Dziecka...

Według OM 11w5d.
Kochana nie przejmuj sie to jeszcze nic nie musi oznaczać. Wyczytałam że dzidziuś mógł mieć pełny pęcherz, że się nie wysiusiał i przez to być może być wyszedł powiększony.

Bylam dzisiaj u nowego gina i chyba już u niego zostaje. Wydaje się jakoś bardziej kompetentny niż porzedni i ma wtyki na Żelaznej u św. Zofii 😆
Pytam się go co ten mój fasol taki mało ruchawy jest, to postukał mnie po brzuchu i od razu zaczął machać odnóżami xD Pobranie krwi do pappy mam 18.02 - 300pln, usg może uda się 23.02 - 250pln 😱 Chyba szybciej splajtuje niż urodzę 😂

A macie jakieś przeczucia co do płci? Albo może inaczej, chlopak czy dziewczynka?jakie pragnienia? 😉
Pytanie na luzie, bo wiadomo, ze aby bylo zdrowe, ale zapewne kazda z nas gdzies tam w glebi marzy sobie....
Ja w porzedniej ciazy baaardzo chcialam córeczke, spełniło sie juz na pierwszych prenatalnych 🥰
Teraz mamy 2 chłopakówi dwie dziewczyny, bylo mi zupełnie obojetne, ale od jakiegos czasu chyba bardziej synuś chodzi mi po głowie 😊
Byle było zdrowe :) choć zawsze chciałam córeczkę i teraz też tak czuje (mąż twierdzi, że chłopak ofcourse ;) )
Po tym probiotyku jeden dzień było lżej, ale dziś znów dramat, więc jutro wlatuje internista zgodnie z zaleceniem ginekologa 'bo to nie jest normalne'. Mam dosyć tego bólu dziewczyny, eh...

Jednak widziałam, że chyba któraś było po tygodniowym pobycie w szpitalu, już sama nie wiem co robić - codziennie zdarza się płacz z bezsilności. Leżę i boli... Caaaaly dzień...
A bierzesz może acard? Ja miałam bóle brzucha po acardzie i musiałam odstawić.

reklama
Do góry