reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Mnie też dopadła zgaga, leżę w łóżku i czuję że przełyk mi płonie😥

My czekamy na drugie dziecko, syn kończy 4 lata za tydzień... Już jest taki fajny, ogarnięty 😁 ale narazie nawet nie chce słyszeć o rodzeństwie ani żadnych dzieciach w domu (nie wie o ciąży, to takie luźne przygotowujące rozmowy)🤦
U mnie to samo z tą zgagą teraz 🙄

reklama
A jak długo się uczy takiego KP? bo tak sobie myślę, że jak ja po porodzie nie będę umiała sobie z tym w szpitalu poradzić to oni mi tam dokarmią dziecko czymś? boję się że teraz wszędzie jest to ciśnienie na KP i jak nie dam sobie z tym rady w szpitalu to mnie zrypią pielęgniarki a dziecko będzie płakać z głodu :/
Podejdz do tego na luzie. Jak sie uda super jak nie to nie ma stresu. Wazne jest twoj i maluszka komfort niz opinia innych. Ja bardzo chcialam karmic kp ale ze genetycznie moja mama walczyla o pokarm i byly nici to tez sie na to nastawialam. Po czym po 2 dniach po porodzie tak sie laktacja rozkrecila ze przeciekalo wszystko [emoji28]. Niestety karmilam tylko dwa miesiace. Bo synek mial bole brzucha wzdęcia co sie okazalo ze ma nietolerancje na bialka mleka krowiego. Ale zanim do tego doszlismy z lekarzem to odstawilam go od piersi a ja o pokarm juz nie walczylam bo stresu sie nazbieralo ze dziecko ciagle placze i pokarm zanikl. A maly do teraz jest na mleku dla alergikow. Nie je nabialu no i jeszcse to moze potrwac. Ale z drugim nie poddam sie tak szybko bo ja lubialam karmic i najpierw zmienie u siebie diete.

@Agnieszka19m bardzo mi przykro. [emoji24]trzymaj sie [emoji173]. Ja do kolejnej wizyty tez sie boje bo tak samo w tym tygodniu przezylam obumarcie i musialam byc czyszczona. Ale dasz rade bedziw dobrze jeszcze bedziesz miala dzieciatko [emoji257]

Mam tak samo. To chyba zdrowe podejście do tematu..
Zdrowo ale nie spokojnie bo oczywiście panikuje przy każdym bólu czy innych dolegliwościach 😃
Ja tak miałam do pierwszego usg. Jak zobaczyłam na usg ze wszytsko okej to zaczęłam się zastanawiać który pokoik wybrać dla maluszka :) Ale poki co nadal podchodzę z dystansem... narzeczony to non stop od początku gadał zaniedlugo tu będzie chodził taki maluszek, tu sobie go bede przewijał, nosił itd... a ja tak nie umiem jeszcze jakoś mówić :) z tym ze on jest optymistą, ja pesymistka znowu też nie jestem, zresztą nie mam strachu co do utraty utraty bo to pierwsza ciąża ale jestem realistka i wiem ze różnie moze być. Dlatego wole podchodzić realnie brac pod uwage rozne możliwości niż sie później strasznie rozczarować.
Ja poroniłam w sierpniu, teraz jestem pełna obaw i może dlatego nie potrafię planować. Ale wierzę ze przyjdzie taki czas 😀

Ma wpływ, tak jak i sam stan ciąży.
Pierwszy z brzegu link Link do: Endometrioza w ciąży
Ah no to ogólnie wiem .. ale jak to napisałaś to zrozumiałam to tak, że ktoś może nabawic sie endo przez to że nie karmił piersią i myślę o co caman.
A siostra nie karmiła właśnie a potem po ciąży dopiero dostała ale to jakis tam czas po, później miała operację i w porządku.

reklama
Do góry