reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja leżałam w zielonych wodach mama mówiła 🙃 byłam po terminie 😂😂😂😂
Ja byłam prawie 2 tyg po terminie, wody zielone, złamali mi oba obojczyki i pępowinę miałam jakoś wokół głowy owinięta i przez pół roku krwiaka po niej, jak słucham co mama opowiada o tym porodzie to nie wiem kto mnie strzegł ale to jakiś cud, że jestem zdrowa i bez konsekwencji niedotlenienia. Teraz to by się takie traktowanie rodzącej nadawało do telewizji, a kiedyś kobiety rodziły będąc okropnie traktowane i nie miały nawet komu się pozalic

reklama
ja mam jakąś masakrę z tym odczuciem zimna. Normalnie jestem zmarzluchem bo mam niskie ciśnienie, ale teraz w ciąży odczuwam to 100 razy mocniej. Mam dreszcze, siedzę w grubych rajstopach, polarowych spodniach kilka swetrów, koc, kaloryfery na maxa a ja się z zimna trzęsę. Temp. ciała mam normalną 36,6.
U mnie może to być spowodowane niskim poziomem TSH? nie jest za niski ale mam go na niskim poziomie. Mam nadzieję, że w lecie wrócę do normalności w tym temacie. Wolę nie myśleć jak ja przetrwam tyle godzin bez ubrania podczas porodu 😂

faktycznie fajnie to wygląda :) oj chyba się nie niego skuszę. Szkoda że tego różowego nie ma :(
Mi ciepło z rana a popołudniu koszmar

My nie robimy sobie prezentów na walentynki, bo moim zdaniem to przesada. Kwiatek zazwyczaj sobie wybieram jakiś w doniczce, żeby został na dłużej (aż go nie wykończę). Natomiast zawsze robimy sobie jakaś przyjemność razem, dzisiaj mąż zrobił dobry obiad, a ja na deser zrobiłam sałatkę owocowa z bitą śmietaną :) wczoraj wieczorem zamówiliśmy pizzę i mieliśmy oglądać film, ale syn miał inne plany [emoji23] i takie świętowanie ;)
Hyhy ja sobie wzięłam z pracy dwa kwiatki w doniczce i mówię do męża że prześliczne mi kupił 😂😂😂😂😂

Ja byłam prawie 2 tyg po terminie, wody zielone, złamali mi oba obojczyki i pępowinę miałam jakoś wokół głowy owinięta i przez pół roku krwiaka po niej, jak słucham co mama opowiada o tym porodzie to nie wiem kto mnie strzegł ale to jakiś cud, że jestem zdrowa i bez konsekwencji niedotlenienia. Teraz to by się takie traktowanie rodzącej nadawało do telewizji, a kiedyś kobiety rodziły będąc okropnie traktowane i nie miały nawet komu się pozalic
Masakra.. Ale też myślę że ktoś mnie strzeże nadal ❤❤❤

To na bank hormony, sluchaj akcji u mnie.
Bylismy wcziraj na duzych zakupach i M wsadza do wozka bukiet roz i mowi " to bedzie na walentynki, zaplacisz kartą " 🤣🤣🤣🤣 takze ten...ale my mamy taki klimat, ze sie z tego smiejemy. Ogolnie wczoraj dosc mocno świętowaliśmy walentynki 😈 ja dalam czekoladki i tyle, ale dzis cos mowil, ze on mi dopiero cos kupi 😆
Nie no dobre jak bym widziała swojego kupisz sobie prezent ok hahahaha

Kurcze, u mniesie nie da planowac, jak nie ma wskazan do cc, to nie ma cc 🤷‍♀️
Aczkolwiek racja z tymi cwiczeniami, warto cwiczyc cala ciążę, to duzo pomaga.
Tego to do samego końca nie wiadomo, jeśli w trakcie porodu dojdzie do komplikacji i będzie potrzebne CC, to po prostu będzie CC. A jeśli się zapozna z tematem CC i tego co się wiąże po porodzie przez CC to jest się przygotowanym :D Dałam za przykład jedynie ten wybór szpitala. Po prostu lepiej wiedzieć więcej i być przygotowanym na różne scenariusze. Plany planami a życie je i tak zweryfikuje.

Mój brat ma na imię Marcel, to dorosły chłop już, mama opowiadała, że wszyscy pukali się w czoło jak to będzie pasowało do dorosłego człowieka, a pasuje idealnie i zawsze wszyscy wiedzą o kogo chodzi
Mi sie podoba tylko u nas tak nikt nie nazywa bo niedaleko mamy kopalnię która nazywa sie Marcel. Wiec to trochę tak jakby ktos dziewczynkę nazwał borynia czy zofiówka ;)

A ja jestem team cc. Nie chcę słyszeć o żadnych pęknięciach, nacięciach, szyciach na żywca i innych "przyjemnościach" :D A poza tym przeraża mnie to, jak po takich porodzie zachowują się drogi rodne. Nie ukrywam, że to jest bardzo ważna część mnie i nie chcę żeby coś tam się zmieniło. :D
Każdy forma porodu ma swoje blsaki i nieprzyjemne konsekwencje, dlatego trzeba dobrze rozważyć, oprócz strony estetycznej ta medyczna, ja w przypadku CC obawiam się tego, że w kolejnych ciążach zarodek umiejcowilby się w bliźnie a to równa się z terminacja ciąży, a niestety znam dwie dziewczyny, które to spotkalo, dlatego w swoim przypadku jednak wolałabym siłami natury, jak się coś popsuje estetycznie zawsze moge zrobić plastykę, już nawet obczajalam lekarza, który robi takie cuda :D

Powiedzcie mi jedno, czy jestescie nadal takie słabe? Bo ja już wymiękam..serio.
Ogolnie jestem osobą, ktora robi pare rzeczy na raz, a teraz robie jedba rzecz na raz...leżę 🤨
Jak juz jest dzień, ze ani w żołądku kluchy nie ma, ani zmeczona nie jestem, to myślę, ze bedzie juz dobrze..po czym rano sie budze i co? 🥴🥴🥴
Zmusilam sie dzis do spaceru z córką, M dalej malował....bylysmy 40 min, rece mi odmarzly, nogi tez i teraz leze jak kłoda i sie grzeje...
Juz zapowiedziałam M, ze ma isc do sklepu po czipsy solobe albo paprykowe, koniecznie lays i bede lezec do 22, a pptem spac 😆
Hahaha az mi przypomniałaś wczorajszy wieczor. Mój jechał po laysy paprykowe, ale ze nie było kupił crunchipsy. Ja oczywiście wielka afera ze to laysy nie sa i biedny jechać szukać mi ich no ale znalazł 🤣

reklama
Tego to do samego końca nie wiadomo, jeśli w trakcie porodu dojdzie do komplikacji i będzie potrzebne CC, to po prostu będzie CC. A jeśli się zapozna z tematem CC i tego co się wiąże po porodzie przez CC to jest się przygotowanym :D Dałam za przykład jedynie ten wybór szpitala. Po prostu lepiej wiedzieć więcej i być przygotowanym na różne scenariusze. Plany planami a życie je i tak zweryfikuje.

Z tym szpitalem się zgadzam. W Krakowie są szpitale gdzie trzeba tylko mocniej stęknąć przy porodzie i już robią CC i takie gdzie za wszelka cenę będą walczyć o SN. To widać po statystykach potem ;)

Do góry