reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Prywatny poród w Krakowie kosztuje od 15 tysięcy w górę, także jednak trochę dużo...
Oja pitole 🙈
Ja jedyne co sobie dokupie o ile bede rodzić w tym szpitalu to prywatny pokój w którym moge przebywać przed porodem i po porodzie. Tzn koszt pobytu matki jest darmowy ale osoba towarzysząca płaci 300 zl niezależnie od długości pobytu i 3 posiłki. Myślę sobie żadne pieniądze za taki komfort jak bycie 24h na dobe z bliska osobą ☺

reklama
Ja tez juz kupiłam, siedze caly dzien przy biurku i mnie gniecie zamek bo guzik to bez problemu zamykam. Od jutra mam zamiar chodzić w ciazowych dla wygody ☺jakos tak uczulona jestem żeby brzucha nie obciskac.

Oja pitole [emoji85]
Ja jedyne co sobie dokupie o ile bede rodzić w tym szpitalu to prywatny pokój w którym moge przebywać przed porodem i po porodzie. Tzn koszt pobytu matki jest darmowy ale osoba towarzysząca płaci 300 zl niezależnie od długości pobytu i 3 posiłki. Myślę sobie żadne pieniądze za taki komfort jak bycie 24h na dobe z bliska osobą [emoji5]

Ja akurat tej opcji nie wzięłam, bo właśnie chciałam być z jakaś inną mamą. Moim zdaniem tak jest fajnie, można wymienić doświadczenia :) no ale co komu pasuje :)

A ja w wczoraj specjalnie pojechałam do HM żeby zobaczyć te ciążowe spodnie i nie znalazłam ich 8-) przeszukałam cały sklep ale nigdzie spodni z jamochłonem nie widziałam. U mnie brzucha jeszcze nie ma, ale popołudniami łapię takie jakby wzdęcia i w pracy muszę swoje spodnie rozpinać. Ale wydaje mi się, że ciążowe na mnie jeszcze mogą być za duże.
Co do prywatnej położnej nie mam doświadczenia w tym temacie, ale większość moich znajomych się na to zdecydowało. Nie wiem na ile to jest rzeczywiście potrzebne a na ile ujdzie przy opiece tej standardowej. Zapewne bliżej terminu zacznę ten temat zgłębiać.

reklama
Do góry