reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja brzucha jako tako jeszcze też nie mam, chociaż jak w pracy siedziałam na takim małym dziecięcym krzesełku, to nie dałam rady złączyć nóg i musiałam siedzieć z rozkrokiem jak facet 🤦😁 bo czułam macicę jak złączyłam nogi, dziwne uczucie😁 no i blizna po cc mi się zrównała że skórą, a była wcześniej taka wypukła, więc chyba coś tam jednak urosło 😁 ale brzuch mi wywaliło już dawno przez wzdęcia właśnie, czuję się jakbym balon połknęła...
Co do kawy, ja w ogóle nie piję bo nie lubię 😁 ale w ciąży ciągle mam ochotę na Pepsi i jak zwykle piłam od święta tylko (w domu często jest, bo mąż lubi 🤦 ), tak teraz po kilka razy dziennie sięgam, bo mi się chce... Mąż tylko mruczy pod nosem, że jak była w miarę tania to nie piłam, a teraz jak kosztuje tak dużo to ciągle piję 😁😁

reklama
Dziewczyny po ubiegłotygodniowym powtórzeniu badania moczu wynik jest dużo lepszy, ale lekarz zalecił mi stosować przez 2 tygodnie Femisept Uro. Wczoraj kupiłam sobie sok 100% z żurawiny, który planuję pić profilaktycznie. Zastanawiam się czy to w połączeniu z tym Femiseptem nie będzie za dużo? w sumie te tabletki to suplement z wyciągiem z żurawiny. 🤔
Tez dostałam te tabletki a do tego jem suszona żurawinke :) trzeba dbać żeby te paskudne bakterie się nie pojawiały:):)
U mnie dziś 11+1 i chyba mdłości i złe samopoczucie zaczyna odchodzić :) jakie to cudowne uczucie budzić się bez odruchu wymiotnego i bez konieczności leżenia jeszcze godziny by normalnie wstać :):) teraz jeszcze prenatalne i najfajniejszy czas ciąży wypadnie na wiosnę :):) Miłej niedzieli dziewczyny :):)

Ja brzucha jako tako jeszcze też nie mam, chociaż jak w pracy siedziałam na takim małym dziecięcym krzesełku, to nie dałam rady złączyć nóg i musiałam siedzieć z rozkrokiem jak facet 🤦😁 bo czułam macicę jak złączyłam nogi, dziwne uczucie😁 no i blizna po cc mi się zrównała że skórą, a była wcześniej taka wypukła, więc chyba coś tam jednak urosło 😁 ale brzuch mi wywaliło już dawno przez wzdęcia właśnie, czuję się jakbym balon połknęła...
Co do kawy, ja w ogóle nie piję bo nie lubię 😁 ale w ciąży ciągle mam ochotę na Pepsi i jak zwykle piłam od święta tylko (w domu często jest, bo mąż lubi 🤦 ), tak teraz po kilka razy dziennie sięgam, bo mi się chce... Mąż tylko mruczy pod nosem, że jak była w miarę tania to nie piłam, a teraz jak kosztuje tak dużo to ciągle piję 😁😁
Hehe ja brzuch to mam taki inny kształt i widzę ze bardziej napuchnięty jest ☺️
Dokładnie to wzdęcia może 😄mój chłopak mówi ze widać. Nikt jeszcze nie wie wiec dla bezpieczeństwa nosze luźne ciuchy😄dopiero w kwietniu mówimy wiec mam nadzieje ze szybko brzucha nie będzie widać 😄

Tez dostałam te tabletki a do tego jem suszona żurawinke :) trzeba dbać żeby te paskudne bakterie się nie pojawiały:):)
U mnie dziś 11+1 i chyba mdłości i złe samopoczucie zaczyna odchodzić :) jakie to cudowne uczucie budzić się bez odruchu wymiotnego i bez konieczności leżenia jeszcze godziny by normalnie wstać :):) teraz jeszcze prenatalne i najfajniejszy czas ciąży wypadnie na wiosnę :):) Miłej niedzieli dziewczyny :):)
Hm mi tez cos lekarz mówił o żurawinie bo też tam miałam coś nie tak z moczem. Musze kupić.
Tzn. Ten z nfz się w ogóle nie przejął a ten prywatny zalecil żurawinę. Temu prywatnemu przyniosłam badania które zlecił ten z nfz więc te same.
Oj tak tez juz nie mogę sie doczekać drugiego trymestru 😍

Hehe ja brzuch to mam taki inny kształt i widzę ze bardziej napuchnięty jest ☺️
Dokładnie to wzdęcia może 😄mój chłopak mówi ze widać. Nikt jeszcze nie wie wiec dla bezpieczeństwa nosze luźne ciuchy😄dopiero w kwietniu mówimy wiec mam nadzieje ze szybko brzucha nie będzie widać 😄
My rodzinie od narzeczonego mowimy w połowie marca. Bo jego mama ma urodziny wiec i tak by sie kapli wszyscy jak winka odmowie 🤣 sciemnianie z antybiotykami raczej nie przejdzie hehe.

reklama
Też zamówiłam ten balsam Palmer's niby mówią, że ok. Idę dziś na kolacje z M i nie mam się w co ubrać. Mam nadzieję, że nie jest to jakaś bananowa knajpa bo będę wściekła.

Do góry