reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ogólnie mam wrażenie, że niektóre matki posiadające x dzieci, które urodziły siłami natury, mają się za jakieś lepsze od tych chodzących na łatwiznę niewdzięcznic, co to nie chcą przyjąc na klate bóli porodowych i rozwalonych dróg rodnych 😂😂😂 Taki dziwny trend w necie zauważyłam. Przydałoby się czasem więcej luzu w kroku 😂😂
każdy może mieć swoje zdanie i swoją opinie, ale taka krytyka jest dość słaba.
A porównanie SN do cc też dość słabe. Naturalny poród, jeśli nie ma przeciwwskazań jest dużo zdrowszy dla kobiety. Jeśli z dzieckiem jest wszystkich porządku poród SN tez jest bezpieczniejszy i cóż tez zdrowszy. Cc to operacja która zawsze niesie za sobą większą ilość powikłań. Poza tym po porodzie dziecko potrzebuje matki, a nie każdy po cc jest w stanie dojąc do siebie „szybko” jak trzeba :). Wystarczy trochę poczytać. I nie tobie oceniać stan dróg rodnych i nich kobiet, bo raczej im tam nie zaglądasz.
I właśnie trochę więcej luzu, to że ktoś ma odmienna opinię, nie znaczy że gorszą. Poza tym, możesz się zdziwić gdy poród zacznie się nagle i cóż .. urodzisz naturalnie 🤷🏽‍♀️

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie o DENTYSTĘ :)
Kiedy i do kiedy można, czy ze znieczuleniem w przypadku jakiś „napraw” jest możliwe? Lepiej poczekać na drugi trymestr? :)

Kiedy i do kiedy można, czy ze znieczuleniem w przypadku jakiś „napraw” jest możliwe? Lepiej poczekać na drugi trymestr? :)
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. Powiedziała mi że wszystko co by wyszło do naprawy robi się w 2 trymestrze. Oczywiście jeśli byłby nagły awaryjny przypadek to iść od razu, ale zaplanowane akcje najlepiej przenieść. Kontrole w ciąży w każdym trymestrze.

Mi córkę zabrali bo miała lekka zoltaczke i non stop ultrafiolet.. Tylko na karmienia mi dawali.. :(

Mojego syna tez zabrali, bo ulewało mu się taka brązową wydzieliną, musieli sprawdzić czy nie zachłystowego zapalenia płuc. Wiec pierwszą noc po porodzie spędziłam bez dziecka :( pozytywna strona była taka, że odespałam ;)

A może którejś się trafi taki poród : leżałam na porodówce i nagle dzwoni telefon , położna odbiera i słychać : co ? Jechała na zakupy ? Zabieracie ją z samochodu na moście?
Dwie minuty poźniej słychać karetkę i pędzoncy personel z wózkiem i migiem wieźli krzyczącą kobietę a ta się darła w niebogłosy .... a 3 minuty poźniej rozległ się płacz dziecka . Cała akcja trwała może 10 minut 😃
HAPPY WALENTAIS życzem wszystkim ❤️

reklama
ja miałam niedawno jednego zęba robionego w lekkim znieczuleniu i w marcu idę na drugiego:) gdzieś czytałam, ze najlepszy jest 2gi trymestr, bo po prostu w 1szym są te wymioty nudności i nie każdy da radę wysiedzieć na fotelu, a w 3 wiadomo już brzuszek tez może wadzić, ale chyba nie ma reguły, przynajmniej mi nic gin nie mówiła :)

Do góry