reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny które miały znieczulenie do porodu mam do was pytanie. Czy rodziłyście w szpitalach państwowych czy prywatnych? Bo wiem ze u mnie w mieście nie ma szans na znieczulenie do porodu sn w szpitalu państwowym bo "nie ma tylu anestezjologow" [emoji53]

U mnie to był szpital prywatny z umową z NFZ (taki NZOZ). Anestezjolog jest osobny do CC i osobny do porodów SN. I w sumie to przeważyło przy wyborze szpitala :)

Ja polecam opłacenie położnej, dużo można potem załatwić :)

Dzień dobry. U mnie dziś już 10+1 😱 jak ten czas leci! Zaczynamy 11tydzien. Do kiedy trwa 1 trymestr?

Od rana bobo daje o sobie znać. Mega mdłości i porcelana zaliczone. Próbuje teraz zjeść śniadanie...

Dziewczyny po ubiegłotygodniowym powtórzeniu badania moczu wynik jest dużo lepszy, ale lekarz zalecił mi stosować przez 2 tygodnie Femisept Uro. Wczoraj kupiłam sobie sok 100% z żurawiny, który planuję pić profilaktycznie. Zastanawiam się czy to w połączeniu z tym Femiseptem nie będzie za dużo? w sumie te tabletki to suplement z wyciągiem z żurawiny. 🤔

ja miałam niedawno jednego zęba robionego w lekkim znieczuleniu i w marcu idę na drugiego:) gdzieś czytałam, ze najlepszy jest 2gi trymestr, bo po prostu w 1szym są te wymioty nudności i nie każdy da radę wysiedzieć na fotelu, a w 3 wiadomo już brzuszek tez może wadzić, ale chyba nie ma reguły, przynajmniej mi nic gin nie mówiła :)
Ja pytałam mojego ginekologa i mówi ze bez problemu w pierwszym trymestrze ale ze znieczuleniem :)i lepiej wyleczyć niż chodzić z zepsutym :)

Dzień dobry dziewczynki :* jak się czujecie ?:*
ja dziś rewelacja !:)
Aaa właśnie od dłuższego czasu nie mam w ogóle ochoty na kawę ☺️A Wy jak z kawa ?

@pasazerka12
Chyba do końca 12 tygodnia :)
Tak mi się Femibion 1 kończy 😁

Edit: oho, sprawdziłam internet, wychodzi na to że 13. tydzień to jeszcze pierwszy trymestr 🤔

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Chyba zrobię dziś ta zapiekankę makaronową z grzybami leśnymi i serami, macie ciekawe przepisy? Tzn będę pierwszy raz robić i nie wiem czy zalać tylko śmietaną czy dać jajko bo mam dwa przepisy 🤔

Do góry