reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny które miały znieczulenie do porodu mam do was pytanie. Czy rodziłyście w szpitalach państwowych czy prywatnych? Bo wiem ze u mnie w mieście nie ma szans na znieczulenie do porodu sn w szpitalu państwowym bo "nie ma tylu anestezjologow" [emoji53]

U mnie to był szpital prywatny z umową z NFZ (taki NZOZ). Anestezjolog jest osobny do CC i osobny do porodów SN. I w sumie to przeważyło przy wyborze szpitala :)

Ja polecam opłacenie położnej, dużo można potem załatwić :)

Dzień dobry. U mnie dziś już 10+1 😱 jak ten czas leci! Zaczynamy 11tydzien. Do kiedy trwa 1 trymestr?

Od rana bobo daje o sobie znać. Mega mdłości i porcelana zaliczone. Próbuje teraz zjeść śniadanie...

Dziewczyny po ubiegłotygodniowym powtórzeniu badania moczu wynik jest dużo lepszy, ale lekarz zalecił mi stosować przez 2 tygodnie Femisept Uro. Wczoraj kupiłam sobie sok 100% z żurawiny, który planuję pić profilaktycznie. Zastanawiam się czy to w połączeniu z tym Femiseptem nie będzie za dużo? w sumie te tabletki to suplement z wyciągiem z żurawiny. 🤔

ja miałam niedawno jednego zęba robionego w lekkim znieczuleniu i w marcu idę na drugiego:) gdzieś czytałam, ze najlepszy jest 2gi trymestr, bo po prostu w 1szym są te wymioty nudności i nie każdy da radę wysiedzieć na fotelu, a w 3 wiadomo już brzuszek tez może wadzić, ale chyba nie ma reguły, przynajmniej mi nic gin nie mówiła :)
Ja pytałam mojego ginekologa i mówi ze bez problemu w pierwszym trymestrze ale ze znieczuleniem :)i lepiej wyleczyć niż chodzić z zepsutym :)

Dzień dobry dziewczynki :* jak się czujecie ?:*
ja dziś rewelacja !:)
Aaa właśnie od dłuższego czasu nie mam w ogóle ochoty na kawę ☺️A Wy jak z kawa ?

@pasazerka12
Chyba do końca 12 tygodnia :)
Tak mi się Femibion 1 kończy 😁

Edit: oho, sprawdziłam internet, wychodzi na to że 13. tydzień to jeszcze pierwszy trymestr 🤔

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Chyba zrobię dziś ta zapiekankę makaronową z grzybami leśnymi i serami, macie ciekawe przepisy? Tzn będę pierwszy raz robić i nie wiem czy zalać tylko śmietaną czy dać jajko bo mam dwa przepisy 🤔

Do góry