reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Hello laski 😁 wczoraj padłam o 22.przyszla mi ta poduszka ciazowa do spania.. Rewelacja. Jakie plany na weekend?
Ja też po 22 chwile padłam :D córka dała popis i spała aż do 7:30 🥰 cała noc, więc jestem względnie wyspana. Chociaż jeszcze się z łóżka nie zwkleklam i mnie muli na nowo :D my popołudniu jedziemy na roczek siostrzenicy. Córa zostaje z dziadkami 🥰

reklama
Nam wczoraj sąsiad zwrócił uwagę, że po 17:00 w tygodniu i w weekendy się nie prowadzi prac remontowych wg regulaminu.... także skucie kuchennych płytek przesunęło się na poniedziałek :(
My jak robiliśmy remont to i w sob i nd🙄i nikt nam uwagi nie zwrócił a pozbywalismy sie jednej ściany w łazience i płytek..Od 22 do 6 jest cisza nocna a dalej mozsz robić co chcesz w bloku.. Chyba że masz inny regulamin..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podasz link do mapy?
Ciemny zielony to województwa ktore beda mialy przesiew od tego roku.
20210213_091409.jpg

Ja mam prenatalne w pt. a na krew jadę w pn
Hej! Za mną dobra noc. Ale na wieczór wczoraj sobie wkręciłam, że moge miec cukrzycę ciążowa. 🙈🤣 I mam stracha, że moge

Hej! Za mną dobra noc. Ale na wieczór wczoraj sobie wkręciłam, że moge miec cukrzycę ciążowa. 🙈🤣 I mam stracha, że moge mieć wysoki cukier i uszkodzić dziecko. :p

A wszystko przez to, ostatnio w badaniach wyszły mi ketony w moczu. Dr mówiła, że to od tego, że za mało jem (nudności, wymioty, mało piłam wody). Wtedy miałam cukier 85 na czczo. No i cos wczoraj przeczytałam, że ketony się pojawiają w cukrzycy ciążowej i szalałam. :p bo chyba zanim się dowiedziałam o ciąży to raz miałam cukier 98 (ale to było zaraz po świętach plus pamiętam, że dzień wcześniej zjadłam sporo slodyczy). Że pewnie mam niezdoagnozowaną i dziecko ma za dużo cukru. Potem znalazłam info, że podwyższone cukry w 1 trym mogą powodować wady wrodzone i już w ogóle miałam przerypane. :p
Ketony to raczej od glodu i za malej ilości jedzienia. Bardziej glukoza w moczu może niepokoić . Tez mialam na początku, ale tu mnie babeczki uspokoiły, że dziecko na bank nie gloduje☺.

Boszzzz jak mnie teraz przycisnelo [emoji23][emoji23][emoji23][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji87][emoji87][emoji90][emoji90] jak nie zaparcia to w druga stronę [emoji1787][emoji1787]
Ja tak miałam wczoraj po twj puszce brzoskwiń [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Witam tak w ogóle w twj piękny, słoneczny ale też mroźny poranek. Ja w nocy coś co chwilę się na siku budziłam, no i dodatkowo psu się wyjsc zachcialo wpol 5 :-/ zwlokłam się z wyra dopiero teraz, a tu zonk- mąż obok, śpi po nocce, a ja przespałam momwnt w ktorym wrocil [emoji1787][emoji1787][emoji1787] zaraz z córą w tramwaj i na szybkie zakupy.

Ja mam prenatalne w pt. a na krew jadę w pn

Ketony to raczej od glodu i za malej ilości jedzienia. Bardziej glukoza w moczu może niepokoić . Tez mialam na początku, ale tu mnie babeczki uspokoiły, że dziecko na bank nie gloduje☺.
a ile Wam wychodziło w tych ketonach? Mi też się pojawiły i lekarz uspokoił, że po prostu muszę jeść późne kolacje i pilnować, żeby między kolacją a śniadaniem było max 10 godzin. W sumie to by się u mnie zgadzało, bo normalnie wcześniej nie jadałam kolacji w ogóle... Teraz jedzenie i 22 to męka...

reklama
Dziewczyny z grudniowymi dwoma kreseczkami zapraszam Was do komentowania i dzielenia się swoimi doświadczeniami :)
Kiedy macie pierwszą wizytę u ginekologa aby potwierdzić ciąże na usg ?
Ja dopiero 21.01 i to będzie 8 tydzień ciązy , zastanawiam się czy to nie za późno czy akurat ?
Niestety wcześniej nie było terminu.
Pozdrawiam Was i życzę spokojnej ciązy!

Do góry