reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Hej Dziewczyny :) staram się dziś zmobilizować do sprzątania, bo bałagan mam niesamowity ale coś mi mówi, że będę leżeć i spać kolejny dzień :) miłego dnia Wam wszystkim :)
U mnie też by się przydało, ale czasu brak 🤣🤣 już nie mówiąc o pakowaniu bo za miesiąc przeprowadzka

reklama
Hej! Za mną dobra noc. Ale na wieczór wczoraj sobie wkręciłam, że moge miec cukrzycę ciążowa. 🙈🤣 I mam stracha, że moge mieć wysoki cukier i uszkodzić dziecko. :p

A wszystko przez to, ostatnio w badaniach wyszły mi ketony w moczu. Dr mówiła, że to od tego, że za mało jem (nudności, wymioty, mało piłam wody). Wtedy miałam cukier 85 na czczo. No i cos wczoraj przeczytałam, że ketony się pojawiają w cukrzycy ciążowej i szalałam. :p bo chyba zanim się dowiedziałam o ciąży to raz miałam cukier 98 (ale to było zaraz po świętach plus pamiętam, że dzień wcześniej zjadłam sporo slodyczy). Że pewnie mam niezdoagnozowaną i dziecko ma za dużo cukru. Potem znalazłam info, że podwyższone cukry w 1 trym mogą powodować wady wrodzone i już w ogóle miałam przerypane. :p

Hej! Za mną dobra noc. Ale na wieczór wczoraj sobie wkręciłam, że moge miec cukrzycę ciążowa. 🙈🤣 I mam stracha, że moge mieć wysoki cukier i uszkodzić dziecko. :p

A wszystko przez to, ostatnio w badaniach wyszły mi ketony w moczu. Dr mówiła, że to od tego, że za mało jem (nudności, wymioty, mało piłam wody). Wtedy miałam cukier 85 na czczo. No i cos wczoraj przeczytałam, że ketony się pojawiają w cukrzycy ciążowej i szalałam. :p bo chyba zanim się dowiedziałam o ciąży to raz miałam cukier 98 (ale to było zaraz po świętach plus pamiętam, że dzień wcześniej zjadłam sporo slodyczy). Że pewnie mam niezdoagnozowaną i dziecko ma za dużo cukru. Potem znalazłam info, że podwyższone cukry w 1 trym mogą powodować wady wrodzone i już w ogóle miałam przerypane. :p
Ja dostałam wyniki i nieanalizuje ich.. Nie bede swirowac :) widziałam że dwie pozycje mam podwyższone i jedna założona obok były normy podane :) a glukoza na czczo 74 😂😂😂😂

Heeej,
byłam wczoraj u ginekologa, podejrzeliśmy maleństwo :) Ma 2,43 czyli 9t1d :D Wszystko ok, podobno. USG na 9.03 mam zaplanowane.
Tak mi ciężko się cieszyć w pełni, tyle obaw....

W ramach wicia gniazda, wymyśliłam remont, także na kartonach obecnie w oczekiwaniu na zakończenie prac. We własnym zakresie robimy... także droga przez mękę ...

Widzialam mape do przesiewu noworodkow na SMA, niestety nie ma w niej Śląska w tym roku 😔 ubolewam. Pozostaje mi zamowic pakiet do samodzielnego testu, chyba za duzo mam wkolo siebie SM-akow 😔

reklama
Heeej,
byłam wczoraj u ginekologa, podejrzeliśmy maleństwo :) Ma 2,43 czyli 9t1d :D Wszystko ok, podobno. USG na 9.03 mam zaplanowane.
Tak mi ciężko się cieszyć w pełni, tyle obaw....

W ramach wicia gniazda, wymyśliłam remont, także na kartonach obecnie w oczekiwaniu na zakończenie prac. We własnym zakresie robimy... także droga przez mękę ...
Witaj w klubie....my juz 3 weekend, bo M tylko w weekend ma czas....

Do góry