Szczerze mówiąc nie wiem czy ma wpływ ale ja wzięłam przed badaniem, wyniki wyszły idealneDziewczyny jadę jutro rano na badania krwi i zwykle o godz. 7 biorę duphaston. Powinnam przesunąć zażycie na po pobraniu? nie wiem czy on jakoś może wpływać na wyniki?
reklama
Martynax
Fanka BB :)
ja teraz na początku ciąży jeszcze o niej nie wiedząc jadłam 2x pizzę z szynka parmenska i burgera z lejącym jajkiem i różowym mięsem w środku i na badaniach toksoplazmoza ujemna... wiem, ze trzeba uważać, ale spokojnie, bo popadniemy w paranojeA mięso miałaś ze sklepu czy od kogoś np. z wioski (zbadane/niezbadane)? Zobacz na etykietce jakie ma certyfikaty jakości i może to Ciebie uspokoi. Ja osobiście pewnie bym powtórzyła test na toxo (ale ja jestem panikarą); kiedy masz następną wizytę? Może jak Ci lekarz zleci jakieś badania z krwi to dodatkowo dołożysz te na toxo. Jak złapałaś to się wyleczysz. Niestety nie wiem jaka jest szansa złapać w opisany Ciebie sposób, ale jak dobrze myślę to mięso musiałoby mieć te cysty toxoplazmozowe. Może też to akurat mężowi się trafił ten niedosmażony kawałek, a Twoje były OK
Martynax
W ogóle uwielbiam szynkę parmenska, sery pleśniowe, oscypki, korbacze, całe życie ze zwierzętami i nie przeszłam toxo.. ostatnio jak się zapytałam lekarza co mam zrobić, żeby uniknąć zarażenia tą cytomegalią to mi powiedział, ze unikać kontaktów z ludźmi 4 lata pracowałam na kasie, ciągle kontakt z brudnymi pieniądzami itp i się nie zaraziłam.. normalnie nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać
W ogóle uwielbiam szynkę parmenska, sery pleśniowe, oscypki, korbacze, całe życie ze zwierzętami i nie przeszłam toxo.. ostatnio jak się zapytałam lekarza co mam zrobić, żeby uniknąć zarażenia tą cytomegalią to mi powiedział, ze unikać kontaktów z ludźmi [emoji86] 4 lata pracowałam na kasie, ciągle kontakt z brudnymi pieniądzami itp i się nie zaraziłam.. normalnie nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać [emoji2356]
Mnie dzisiaj lekarka powiedziała, ze nawet mimo ze mam przeciwciała to cytomegalia i tak się można zarazić [emoji2370]
A co do toxo, to tez jadłam wiele razy surowe mięso i nie chorowałam, no ale jednak tatara i steka sobie w ciąży odmawiam, chociaż smutno mi z tego powodu ale i tak podobno łatwiej to złapać z niemytych warzyw i owoców.
E
Ewka34
Gość
To u mnie to samo oprócz oscypkowW ogóle uwielbiam szynkę parmenska, sery pleśniowe, oscypki, korbacze, całe życie ze zwierzętami i nie przeszłam toxo.. ostatnio jak się zapytałam lekarza co mam zrobić, żeby uniknąć zarażenia tą cytomegalią to mi powiedział, ze unikać kontaktów z ludźmi 4 lata pracowałam na kasie, ciągle kontakt z brudnymi pieniądzami itp i się nie zaraziłam.. normalnie nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać
celcia1988
Początkująca w BB
Hej dziewczyny, ja wprawdzie termin mam na 28 sierpnia ale jakoś tak bliżej mi terminem porodu do Was niż do większości sierpniówek dlatego tak u Was tu od jakiegoś czasu goszczęto moja druga ciąża, w domu już czteroletni synekmam do Was pytanie. Byłam dzisiaj na wizycie u mojej Pani ginekolog. I w trakcie badania obie w tym samym czasie dostrzegłyśmy między nóżkami Dzidziusia... siusiaka! Był naprawdę mocno zauważalny i wyglądał jak odrobinę krótsza trzecia noga. Pani doktor zaczęła się śmiać że powiększy się mój męski świat. Ja bardzo bym się ucieszyła,ale obecnie jestem w 11+1 i szczerze nie jestem przekonana czy na tym etapie można cokolwiek powiedzieć na temat płci. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
Hej dziewczyny, ja wprawdzie termin mam na 28 sierpnia ale jakoś tak bliżej mi terminem porodu do Was niż do większości sierpniówek dlatego tak u Was tu od jakiegoś czasu goszczę[emoji4]to moja druga ciąża, w domu już czteroletni synek[emoji4]mam do Was pytanie. Byłam dzisiaj na wizycie u mojej Pani ginekolog. I w trakcie badania obie w tym samym czasie dostrzegłyśmy między nóżkami Dzidziusia... siusiaka! Był naprawdę mocno zauważalny i wyglądał jak odrobinę krótsza trzecia noga. Pani doktor zaczęła się śmiać że powiększy się mój męski świat. Ja bardzo bym się ucieszyła,ale obecnie jestem w 11+1 i szczerze nie jestem przekonana czy na tym etapie można cokolwiek powiedzieć na temat płci. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
U mnie lekarka określiła płeć na prenatalnych w poprzedniej ciąży, to było mniej więcej 12+3, wiec w sumie tydzień później niż u Ciebie. Podobno chłopców łatwiej zauważyć
Ja tak samo pod wieczor mnie złapałoJa dziś jakbym miała miesiączkę dostać taki ból buuu
E
Ewka34
Gość
Hej, w mojej poprzedniej ciąży córcia pokazała cipcie coprawda później bo ok 16tyg ale było widać eleganckoHej dziewczyny, ja wprawdzie termin mam na 28 sierpnia ale jakoś tak bliżej mi terminem porodu do Was niż do większości sierpniówek dlatego tak u Was tu od jakiegoś czasu goszczęto moja druga ciąża, w domu już czteroletni synekmam do Was pytanie. Byłam dzisiaj na wizycie u mojej Pani ginekolog. I w trakcie badania obie w tym samym czasie dostrzegłyśmy między nóżkami Dzidziusia... siusiaka! Był naprawdę mocno zauważalny i wyglądał jak odrobinę krótsza trzecia noga. Pani doktor zaczęła się śmiać że powiększy się mój męski świat. Ja bardzo bym się ucieszyła,ale obecnie jestem w 11+1 i szczerze nie jestem przekonana czy na tym etapie można cokolwiek powiedzieć na temat płci. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
reklama
Marcelina007
Hmmm dziwne trochę żeby w tym czasie miał już takiego „ dużego” . Ja mam takie zdjęcie z usg gdzie go właśnie mocno widać ale to było w 16 tyg bodajże . No ale kto wie, wkońcu lekarz się zna.Hej dziewczyny, ja wprawdzie termin mam na 28 sierpnia ale jakoś tak bliżej mi terminem porodu do Was niż do większości sierpniówek dlatego tak u Was tu od jakiegoś czasu goszczęto moja druga ciąża, w domu już czteroletni synekmam do Was pytanie. Byłam dzisiaj na wizycie u mojej Pani ginekolog. I w trakcie badania obie w tym samym czasie dostrzegłyśmy między nóżkami Dzidziusia... siusiaka! Był naprawdę mocno zauważalny i wyglądał jak odrobinę krótsza trzecia noga. Pani doktor zaczęła się śmiać że powiększy się mój męski świat. Ja bardzo bym się ucieszyła,ale obecnie jestem w 11+1 i szczerze nie jestem przekonana czy na tym etapie można cokolwiek powiedzieć na temat płci. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?