reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Milego dnia dziewczyny, i udanych wizyt! ♡♡♡

Pytanie dla tych które apetyt mają :)
Waga podskoczyła już do góry? ;)
Narazie stoi w miejscu o dziwo, ale brzuch odstaje i tylko czekam jak waga ruszy, bo apetyt to ja mam na wszytko.
Ja już po wizycie, wszystko ok, Bobas ma ponad 3 cm, serduszko bije 176/min, a krwiak się zmniejszył :) jestem przeszczęśliwa!
Zobacz załącznik 1234818
Ale duży😍 super to już wygląda.
Tak zaczęłam ostatnio myśleć o tym mleku surowym.. Ja w poprzedniej ciąży piłam mleko prosto od krowy i kozy surowe.. I nic mi nie było.. A tak mi takiego mleka brak :(
Zrób jak uważasz, możliwe że i tym razem nic się nie stanie. Jeśli o mnie chodzi to wolałabym dla swojego spokoju jednak nie ryzykować. A nie jestem jakaś przeraźliwiona jeśli chodzi o zakazy w ciąży. Właściwie rezygnuje tylko z alkoholu, surowych ryb i niepasteryzowanego nabiału.
A takie tylko pasteryzowane ci nie smakuje? Chodzi mi o takie z krótkim terminem a nie UHT. Szczerze mówiąc nawet nie będąc w ciąży nie wiem czy bym wypiła takie od krowy prosto. Duża różnica w smaku?

reklama
Mnie też prysznic wycisza. Ja czułam ruchy kolo 14 tc teraz mam więcej cialka więc nie wiem 😂 . Będzie łatwiej bo już wiem czego sie spodziewać.
a jak się czuje pierwsze ruchy? do czego to można porównać? można to z czymś innym pomylić i przegapić ten moment? :)

Ja pierwszy raz ruchy poczułam chyba w 17 tc, jak się położyłam na brzuchu i coś mnie ewidentnie kopnęło [emoji23] od tego momentu już spałam na boku. Ale miałam łożysko z przodu, wiec ogólnie ruchy czułam słabiej, ciekawe jak się teraz ułoży.

Narazie stoi w miejscu o dziwo, ale brzuch odstaje i tylko czekam jak waga ruszy, bo apetyt to ja mam na wszytko.

Ale duży😍 super to już wygląda.

Zrób jak uważasz, możliwe że i tym razem nic się nie stanie. Jeśli o mnie chodzi to wolałabym dla swojego spokoju jednak nie ryzykować. A nie jestem jakaś przeraźliwiona jeśli chodzi o zakazy w ciąży. Właściwie rezygnuje tylko z alkoholu, surowych ryb i niepasteryzowanego nabiału.
A takie tylko pasteryzowane ci nie smakuje? Chodzi mi o takie z krótkim terminem a nie UHT. Szczerze mówiąc nawet nie będąc w ciąży nie wiem czy bym wypiła takie od krowy prosto. Duża różnica w smaku?
Tzn nie kupuje uht jak już to te z krótkim terminem.. Ale smakuje zupełnie inaczej takie wytrzaskane wg mnie.. Taka woda zabielona o smaku mleka 🙄 kozie np nie jest takie słodkie jak krowie ale też jest pyszne lubię kozie mleko ale takie prosto od kozy 🙃
Nie pije alkoholu nie jem surowych ryb a mięsa to w ogóle nie jem.. Kawy też nie pije 🙄 tego mleka, kurcze żałuję że czytałam o tej bakterii 🙄

reklama
Do góry