reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja musialam sie umowic gdzie indziej, bo dostalam skierowanie od mojego ginka ba darmowe 😊
Aaa 😁 to miłe z jego strony 😉 mnie za pytał czy w ogóle chce robić i powiedziałam że tylko usg chce to powiedział że usg to sam zrobi i wyznaczył termin.
Ale powiem wam że, jak do października chodziłam do innego lekarza, on nic kompletnie mi nie mówił, a żeby pożartować to już w ogóle można zapomnieć... Taki sztywny gdzie wizyta trwała 10min i kasował 200zl.
A do tego trafiłam przez przypadek ale jest zajebisty 😁 nie dość że przystojny to wizyty trwają 40 min(co wiąże się z opóźnieniami) i tłumaczy wszystko, pokazuje i opowiada 😉 nawet opowiadał statnio straszna historie jak para przyszła do niego pierwszy raz tylko po to żeby sprawdził jaka płeć bo chodzili do innego ale tamten nie chciał powiedzieć... No i mówi że dobra to zaprasza... I on sprawdza a tam już dziecko martwe bez akcji serca od dłuższego czasu był to 17 tydzień 😢 masakra...
Ale cenie go właśnie za taką otwartość, dokładność i sumiennosc i życzę każdej z was takiego ginekologa 😉

reklama
Dziewczyny, a bierzecie magnez? Mój lekarz zapisał mi go w zaleceniach, ale nie określił dawki - muszę dopytać... Jeśli któraś z Was bierze, to ile tabletek? Kupiłam MagneB6, a tam w ulotce dla osób z niedoborem zaleca się 6 tabletek dziennie (3x2) :o sporo :D
a czuje, że ten magnez jest jedna potrzebny, bo zaczynają mnie ciągnąć mięśnie brzucha - też tak macie?

Mam magne b6 forte i biorę trzy tabletki. W ciąży dawka to jest chyba 400-600 mg jonów magnezu, a magneb6 jest malutka dawka w jednej tabletce, stad takie ilości dziennie.

To normalne, tez tak mialam w poprzedniej ciazy kolo 10 tyg, nawet kawa mi zaczela smakowac...
Ja jestem w swojej pierwszej, wymarzonej i wyczekanej, która w sumie stała się zaskoczeniem bo głowa zdążyła odpuścić :)
Staram się być dobrej myśli, bo w sumie to dalej niedowierzam w to szczęście, które mnie spotkało, ale ogrom dostępnych informacji też jest zły.
Najpierw szampon z witaminą A. Potem taki sam skład w płynie do higieny intymnej. Wczoraj info, że nie każda woda mineralna nadaje się do picia w ciąży. Zastanawiam się, na ile warto czerpać wiedzę z internetu, bo ja z całych sił ufam swojemu lekarzowi, który jako jedyne zalecenia podał unikanie alkoholu, papierosów, niepasteryzowanych serów i surowego mięsa 😶
Wybiegam w przyszłość na tyle, że chcę mieć więcej dzieci i to co teraz przejdę i przeżyje zapamiętam żeby potem móc pocieszać na forach w internecie takie panikary jak ja teraz :)

Dziewczyny, a bierzecie magnez? Mój lekarz zapisał mi go w zaleceniach, ale nie określił dawki - muszę dopytać... Jeśli któraś z Was bierze, to ile tabletek? Kupiłam MagneB6, a tam w ulotce dla osób z niedoborem zaleca się 6 tabletek dziennie (3x2) :o sporo :D
a czuje, że ten magnez jest jedna potrzebny, bo zaczynają mnie ciągnąć mięśnie brzucha - też tak macie?
Ja biorę aspargin na własną rękę dwie tabletki rano i wieczorem bo też mnie ciągnie brzuch

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dziś się zapisałam na papa i prenatalne. Będę miała 8 Marca dzień kobiet. ❤️ Przez ten ból dzisiejszy się zaczęłam stresować. Zjadłam w lozku śniadanie i nadal leżę w piżamie 🙈

reklama
Do góry