reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dalej bedzie miał 2 dla mnie, ale bedzie W TRAKCIE trzeciego roku życia. W przypadku takiego długiego okresu istotne jest akurat dokładne podanie np. 2 lata i 10 miesięcy. Dlatego w 7+3 nie mówię, że mam 8 tygodni tylko jestem W TRAKCIE ósmego tygodnia, ale skończone mam 7. Po to się poddaje to 7+3 żeby było wiadomo dokładnie. Wiadomo, że zaokrąglanie trzeba to było jakoś ujednolicić więc większość lekarzy podaje skończone tygodnie. Jak kończyłam 9 grudnia 36 lat to do 8 grudnia lekarz pisał, że mam 35, bo zaokrągla w dół i nie wpisuje 35 lat i 11 miesięcy. Chociaż mi to nie przeszkadza akurat, nawet lepiej mi się patrzylo na takie odmłodzenie.
Jakie odmłodzenie? Jak Ty faktycznie kończysz dany wiek 9 grudnia bo w taki dzień sie urodziłaś.

reklama
Hej, a na pewno dobrze pobrałaś? Może się to wydać głupię pytanie, ale wiem, że to częsty błąd:
1. pojemnik jałowy (niektóre nie są jałowe i trzeba je najpierw wygotować)
2. trzeba się podmyć i wtrzeć ręcznikiem papierowym, albo czystym , świeżym ręcznikiem
3. poprać środkowy strumieć (najlepieć siusiać w wannie lub pod prysznicem)

W badaniach często są bakterie, które bytują na wargach sromowych, w pochwie, dlatego tak ważny jest sposób pobrania. Daj znać po lekarzu :)
Wydaje mi się, że pobrałam prawidłowo, zrobiłam tak jak napisałaś 😉 Martwią mnie te leukocyty i erytrocyty w moczu bo zaznaczone są wykrzyknikiem, jutro sprobuje się dostać do mojej ginekolog i na pewno dam znać po wizycie 😉

Wydaje mi się, że pobrałam prawidłowo, zrobiłam tak jak napisałaś [emoji6] Martwią mnie te leukocyty i erytrocyty w moczu bo zaznaczone są wykrzyknikiem, jutro sprobuje się dostać do mojej ginekolog i na pewno dam znać po wizycie [emoji6]
Nie wiem co to znaczy ale.moja gin pierwsze co to sprawdziła te leukocyty na wynikach

Zapiekanka z pieczarkami z Dino ale nie mrożona tylko taka z lodówki gdzie masło i na to ketchup plus majonez i na to surówkę koperkową lub inna ja lubię koperkową 🙃 jak ktoś lubi to odwrotnie ketchup i majonez na surówkę 🙃
Ale surówke sama robisz? Czy tez jakas z dino? :)

Ja dziś sobie popijam cin cina bezalkoholowego😊 jest przezarabisty!! Kwaskowy.. Polecam💓
Jest ludząco podobny do normalnego wina ;) szkoda ze nie ma faktycznie napisane na etykiecie ze to całkiem 0,00 % więc jakies tam sladowe ilości moze miec. Sama juz nie wiem czy można bez obaw to pic bo fajny zamiennik

reklama
Do góry