reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Teraz bezie większa motywacja. Ja mam mocne postanowienie. Fajnie byłoby tylko jednemu pieluchy zmieniać. Jeszcze trochę czasu. Liczę, że do lata będą mądrzejsze i wcale nie bedzie tak trudno.

Dzisiaj jakiś taki dzień chyba, albo nawzajem się nakręcamy z zachciankami, bo ja też miałam na obiad frytki z piekarnika, które nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio. Ale do tego jajko sadzone, surówka i maślanka więc w sumie normalny obiad.
ale mi narobiłam ochotę na jajko i maślankę 😜 no nie ma bata jutro na obiad robię jajo sadzone z ziemniakiem i maślanka ❤️

A moze dodaj cytrynę? Ja codziennie rano daje do szklanki dwa plasterki cytryny a potem tylko napełniam woda. Dziennie pije ok 2 L wody albo 3L. I tak juz przez pare lat i sadze ze nie ma nic lepszego do picia niż woda z cytryną ;)
Dobry pomysł,nie pomyślałam o tym [emoji848] dzięki. Generalnie przed ciążą piłam zwykła niegazowana wode bez żadnego problemu.

Jasne że każdy niech liczy jak chce i jak mu się podoba, ale odwrotnie też można powiedzieć że np 14 lipca 2021czyli miesiąc później już będziesz mówić że syn ma 3 lata? [emoji16]
Dalej bedzie miał 2 dla mnie, ale bedzie W TRAKCIE trzeciego roku życia. W przypadku takiego długiego okresu istotne jest akurat dokładne podanie np. 2 lata i 10 miesięcy. Dlatego w 7+3 nie mówię, że mam 8 tygodni tylko jestem W TRAKCIE ósmego tygodnia, ale skończone mam 7. Po to się poddaje to 7+3 żeby było wiadomo dokładnie. Wiadomo, że zaokrąglanie trzeba to było jakoś ujednolicić więc większość lekarzy podaje skończone tygodnie. Jak kończyłam 9 grudnia 36 lat to do 8 grudnia lekarz pisał, że mam 35, bo zaokrągla w dół i nie wpisuje 35 lat i 11 miesięcy. Chociaż mi to nie przeszkadza akurat, nawet lepiej mi się patrzylo na takie odmłodzenie.

reklama
Do góry