reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A tak propo wit A , zawsze robiłam sobie soki w wyciskarki marchew jabłko pomarańcz . Mam cały worek marchwi ale boję się pić . Marchew zawiera chyba dużo wit A . Czy ktoś coś czytał na ten temat?
Tak, wklejam Ci screena odnośnie marchwi:

Załączniki

• 20210202_225730.jpg
    20210202_225730.jpg
    137,2 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Ja jutro wizytka 9:30 i to będzie moja 3, będzie 7+2 powiem mu ze plamien nie ma już (oby nie wróciły!!!!) ale poproszę o receptę na dupka w razie czego. Później mam wizytę umówiona na 17.02 ale nie wiem czy nie będzie kazał przełożyć na później :-) zobaczymy póki co idę mierzyć cukier na noc i idę spać, będę pisać jutro z rana co u mojej małej lamy :D
Też jutro mam wizytę rano :) ! Idę ze wszystkimi wynikami, ktore mialam zlecone.
Oczywiście mały stresik jest.
Jutro 9+6 liczę na same pozytywne wieści i ze chociaz troszeczke bede mogla odetchnąć ❤❤
Na ostatniej wizycie maleństwo miało 2,16 cm. Zastanawiam się ile urosło 🤭

Tak, wklejam Ci screena odnośnie marchwi:
Dopiero się doinformowalwm w tym temacie. W pierwszej ciąży piłam zwłaszcza w ostatnim trymestrze po 2 szklanki soku z marchwi, tak mi smakowało 😳 na szczęście córka zdrowa się urodziła 🤗

Patrząc na ceny ile płacicie to ja mam chyba maxa, pierwsza wizyta 430zl, zobaczymy jak kolejne.

Też się chętnie dowiem :)
Cześć dziewczyny, na kilka dni włączyłam sie z internetow i tylko co pewnien czas starałam się nadrobić wątek. U mnie chyba powoli zaczynają się objawy. Śpię po 12h i dalej zmęczona;)

Zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi lekarka powiedziała dzis że samo usg to mało i powinnam robić od razu pappa. Czy wiecie coś na ten temat? Zawsze to trzeba robić i prywatnie?

Ja z tego przepisu robię,, wklejam tekst bo tu ktoś miał z linkami problem [emoji1787]

2 szklanki mąki pszennej
4 żółtka
1 łyżka octu 6%
½ łyżeczki cukru
½ łyżeczki soli
5 czubatych łyżek gęstej, kwaśniej śmietany
olej lub smalec do smażenia
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszaj z cukrem i solą. Dodaj żółtka, ocet i śmietanę. Całość zagnieć na jednolitą masę.

Ciasto na faworki bez alkoholu przełóż na stolnicę i ubijaj wałkiem: „zbite” ciasto uformuj raz jeszcze w kulę i „zbij” ponownie, czynność powtarzaj przez ok. 10 – 15 minut. To sprawi, że chruściki będą bogato obsiane bąbelkami i kruche.

Następnie rozwałkuj ciasto na i wykrawaj z niego prostokąty o grubości 3-4 cm. i długości 9 – 10 cm. W środku każdego prostokąta zrób nacięcie i wywiń przez nie drugi koniec ciasta.

Faworki bez alkoholu smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Gotowe faworki, ułóż na papierowym ręczniku i pozostaw do ostygnięcia. Na koniec posyp cukrem pudrem.
No i teraz to mi wkręciłaś🤤. Koniecznie muszę zrobić, ale postaram się wytrzymać chociaż do weekendu.
Wrzucajcie dalej te przepisy i kuszące zdjęcia jedzenia to napewno przekrocze założone kilogramy👩‍🍳.
A apetyt niestety mam na wszytko, szczególnie wieczorem 😱. Potem leżę z ogromnym brzuchem i jęcze mężowi, jaka jestem obżarta i jak się się przez to czuje taka obła 😂.

Też jutro mam wizytę rano :) ! Idę ze wszystkimi wynikami, ktore mialam zlecone.
Oczywiście mały stresik jest.
Jutro 9+6 liczę na same pozytywne wieści i ze chociaz troszeczke bede mogla odetchnąć ❤❤
Na ostatniej wizycie maleństwo miało 2,16 cm. Zastanawiam się ile urosło 🤭
kurczę ja dzisiaj byłam na tych wszystkich badaniach mam tylko wyniki tokso i HCV (co prawda jestem już po tsh, glukozie i moczu) ale na HIV ponoć nawet dwa tygodnie :o sporo się na to czeka nawet nie wiedziałam, a grupa krwi do 4 dni. Także wolałabym tego 17.02 isc już ze wszystkim :-)

kurczę ja dzisiaj byłam na tych wszystkich badaniach mam tylko wyniki tokso i HCV (co prawda jestem już po tsh, glukozie i moczu) ale na HIV ponoć nawet dwa tygodnie :o sporo się na to czeka nawet nie wiedziałam, a grupa krwi do 4 dni. Także wolałabym tego 17.02 isc już ze wszystkim :-)
Ja robiłam badania w piątek a dziś odebrałam wszystkie wyniki.
Łącznie z HIV i grupą krwi :)
Do 17.02 (a nawet szybciej ;) ) już powinnaś mieć wszystkie.

reklama
Do góry