reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Hej co do grupy ścisłej tez jestem chętne jak nie ma mnie na liście. A po za tym mam pytanie do was co ile macie wizyty? Ja byłam na jednej w piątek. Teraz mam zrobić cała listę badań i za 5 tygodni na pappa ale czy nie uważacie ze taka przerwa od wizyty jest dobra ? To moja pierwsza ciąża. Myślałam ze częściej może będę się z lekarzem widywać ale jak twierdzi ze jest na tym etapie dobrze to może nie powinnam się martwić a i nie założyła mi karty ciążowej jeszcze. Dodam ze dziś jest 7 tyd i 3 dzień. Pozdrawiam
Ja już byłam dwa razy a obecnie mam 7+6 😌 poza tym raz na izbie przyjęć... ale ja miałam plamienia wiec lekarz zalecił żeby co 10 dni się zobaczyć. Teraz idę znów w sobotę 😀 ale dla mnie im częściej tym lepiej jestem straszną panikarą i chyba mój lekarz o tym wie 🙊 po za tym to mój pracodawca płaci za pakiet to co będę sobie żałować ☺️

reklama
Ja bardoz chetnie dołączę. W 1 ciąży przytylam 30 kilo, a obżeralam sie dużą iloscią slodyczy, chipsy, cola [emoji85] teraz też plnauję slodkie maksymalnie raz w tygodniu, codziennie owoce, jogurty itp, wiecej niż 15 kilo bym nie chciala przytyć, bo też czlowiek starszy, to trudniej bedzie potem zrzucić.
No to zapraszam na codzienne spacery i ograniczenie słodyczowo-fastfoodowe 🤪 Coś tam mi o pączkach mignęło, kiedy to ten tłusty czwartek? 🤣
Ja się dzisiaj nie wykazałam bo samopoczucie tragedia, cały dzień lał deszcz udało mi się szybko czmychnąć na jakieś 20min, ledwo 3tys kroków zrobiłam😅 No ale grunt, że dupsko ruszyłam bo później cały dzień spędziłam w szlafroku.
A co do wagi w ciąży to ja z synem przytyłam 17kg, niby wcale nie tak dużo bo zaczynałam od wagi 52kg przy 170cm więc te kg mi służyły nawet😅
Tym razem tak kolorowo nie jest bo startuje od 58kg i tak maximum bym chciała jakieś 13kg przytyć, nie więcej. Mam nadzieję, że się uda💪 A w ogóle w tamtej ciąży taka się ładna czułam, włosy, cera, nawet te dodatkowe kg 🙈 A teraz dramat. Na wieczór brzuch jak w 5mcu, włosy żyją swoim życiem, jakaś taka szara cera, sflaczała, zero energii, czuję się jak kupa serio 🙄 A wy? Emanujecie subtelnym kobiecym blaskiem czy bliżej wam do mnie? 😂 Dalej mi niedobrze ale marzą mi się frytki z keczupem 😍 Aaale to w weekend dopiero😁

Hej dziewczyny, a czy są wśród nas "włosomaniaczki" ;) ??
Pytam, bo przez te promocje w Rossmanie nakupilam całą szafę szamponów, masek, odżywek itd. Dzisiaj przy myciu głowy zobaczyłam, że szampon ma w składzie witaminę A 😱
Oczywiście na tubce ani na kartoniku ani słowa o tym, żeby nie używać w ciąży, ale gdzieś mi się już wcześniej obiło, że ta witamina w ciąży w nadmiarze szkodzi. Czy wiecie coś więcej i podzielicie się informacjami? :)

No to zapraszam na codzienne spacery i ograniczenie słodyczowo-fastfoodowe 🤪 Coś tam mi o pączkach mignęło, kiedy to ten tłusty czwartek? 🤣
Ja się dzisiaj nie wykazałam bo samopoczucie tragedia, cały dzień lał deszcz udało mi się szybko czmychnąć na jakieś 20min, ledwo 3tys kroków zrobiłam😅 No ale grunt, że dupsko ruszyłam bo później cały dzień spędziłam w szlafroku.
A co do wagi w ciąży to ja z synem przytyłam 17kg, niby wcale nie tak dużo bo zaczynałam od wagi 52kg przy 170cm więc te kg mi służyły nawet😅
Tym razem tak kolorowo nie jest bo startuje od 58kg i tak maximum bym chciała jakieś 13kg przytyć, nie więcej. Mam nadzieję, że się uda💪 A w ogóle w tamtej ciąży taka się ładna czułam, włosy, cera, nawet te dodatkowe kg 🙈 A teraz dramat. Na wieczór brzuch jak w 5mcu, włosy żyją swoim życiem, jakaś taka szara cera, sflaczała, zero energii, czuję się jak kupa serio 🙄 A wy? Emanujecie subtelnym kobiecym blaskiem czy bliżej wam do mnie? 😂 Dalej mi niedobrze ale marzą mi się frytki z keczupem 😍 Aaale to w weekend dopiero😁
Daj spokój ja mam wrażenie że mnie twarz cała boli, jakis stan zapalny mi się zrobił, łuszcze sie na twarzy i na skórze głowy. Masara. Może przez to ze krem zmieniłam, ale no szampony te same hm. No w ogóle czuje sie jak chora i na kacu i wszystko naraz 😅 Odrosty mam ale wstrzymam się do końca pierwszego trymestru z farbowaniem ;)

Hej dziewczyny, a czy są wśród nas "włosomaniaczki" ;)
Pytam, bo przez te promocje w Rossmanie nakupilam całą szafę szamponów, masek, odżywek itd. Dzisiaj przy myciu głowy zobaczyłam, że szampon ma w składzie witaminę A 😱
Oczywiście na tubce ani na kartoniku ani słowa o tym, żeby nie używać w ciąży, ale gdzieś mi się już wcześniej obiło, że ta witamina w ciąży w nadmiarze szkodzi. Czy wiecie coś więcej i podzielicie się informacjami? :)
Taka ilość, jaka jest w szamponie nie ma szans zaszkodzić, także niech Ci włosy pięknymi będą.

Dziewczyny nie nadrobiłam was... Od zeszłego czwartku jak zrobiłam sobie zaległości tak w każdej wolnej chwili starałam się nadribic, ale nie dałam rady 😋 Ja jestem dzisiaj po wizycie fasolka rośnie, i już widziałam jsk sobie podskakuje na usg 🥰🥰🥰 serduszko bije, wg usg 8t6d, termin 9 września, karta założona 😊 jeszcze za dwa tygodnie kolejna wizyta później już co miesiąc.
to już fasolki ruchliwe są? Nie wiedziałam 😍🤭

Ja jutro wizytka 9:30 i to będzie moja 3, będzie 7+2 powiem mu ze plamien nie ma już (oby nie wróciły!!!!) ale poproszę o receptę na dupka w razie czego. Później mam wizytę umówiona na 17.02 ale nie wiem czy nie będzie kazał przełożyć na później :-) zobaczymy póki co idę mierzyć cukier na noc i idę spać, będę pisać jutro z rana co u mojej małej lamy :D

reklama
A tak propo wit A , zawsze robiłam sobie soki w wyciskarki marchew jabłko pomarańcz . Mam cały worek marchwi ale boję się pić . Marchew zawiera chyba dużo wit A . Czy ktoś coś czytał na ten temat?

Do góry