reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Oczywiscie, możemy nie pisać. Ale akurat ta zmiana, w tym momencie, dotyka bezpośrednio nas, chyba bardziej niż jakąkolwiek inną grupę kobiet w Polsce.
Owszem i ja osobiscie sama sie wsciekam w domu przed tv i w rozmowach M, nie potrzebne mi to jeszcze tutaj...a niestety przy obecnej władzy, niczego nie zmienia tłumy na ulicy 😒 przykre, ale prawdziwe.

reklama
No tak, jeszcze obrazimy ich uczucia. Może jestem złośliwa, ale dzięki takim postawom mamy to co mamy. Ja się w takim razie wyłączam, bo nie za bardzo mnie interesuje, co będziecie jadły na obiad.
No i widzisz , o to chodzi, o niepotrzebne spory o złości, ja nie mam ochoty sie denerwowac w ciazy, chcecie to krzyczcie tu na forum i podnoscie sobie cisnienie.

Ja mam problemy z myciem zębów, zwłaszcza jak je płuczę mam okropny odruch wymiotny... jak dla mnie mycie zębów to wieczorny dramat 😅

Pozwolę sobie ponowić pytanie, bo chyba zginęło gdzieś w gąszczu innych😅 czy macie może problem z bólem piesi, ale takim kłującym? Ja generalnie nie narzekam na ból piersi jako tako (co swego czasu było moja obawa, ale chyba taka moja natura w tej ciąży). Teraz zaczynaja pobolewac, ale właśnie bardziej kłuć.
jak to jest u Was?

Ja mam problemy z myciem zębów, zwłaszcza jak je płuczę mam okropny odruch wymiotny... jak dla mnie mycie zębów to wieczorny dramat 😅

Pozwolę sobie ponowić pytanie, bo chyba zginęło gdzieś w gąszczu innych😅 czy macie może problem z bólem piesi, ale takim kłującym? Ja generalnie nie narzekam na ból piersi jako tako (co swego czasu było moja obawa, ale chyba taka moja natura w tej ciąży). Teraz zaczynaja pobolewac, ale właśnie bardziej kłuć.
jak to jest u Was? :)
Mnie jakoś nie bola specjalnie ale są nabrzmiałe i czuje sutki przy dotykaniu i mam takie jakby guzki pod piersiami lub z boku 🤔czy to te kanaliki się rozszerzają?

Ja dziś na 11 się wybieram ale tylko 6h to szybko zleci 🤗mam stojąca pracę zobaczymy jak będzie dalej ale planuje pracować co najmniej do końca 🙉w UK nie uznają L4 jak nic nie dolega poważnego.

Ja dziś na 11 się wybieram ale tylko 6h to szybko zleci 🤗mam stojąca pracę zobaczymy jak będzie dalej ale planuje pracować co najmniej do końca 🙉w UK nie uznają L4 jak nic nie dolega poważnego.
U mnie np nic sie nie dzieje z ciaza, ale pracuje przy produkcji baterii, mam stycznosc z roznymi toksynami i niestety lekarz zabronił mi pracowac, a szkoda,bo praca fajna.

reklama
Brać l4 i nawet się nie zastanawiać jak praca ciężka. Szkoda , że tylko kobiety muszą rodzić i przechodzić przez te rozmowy z szefostwem,później zamknięcie w domu, stres o powrót do pracy i tak w koło 😊
Ale wiesz co, to wszystko zależy od pracodawcy. Ja nie mam ciężkiej pracy, siedzę przy biurku, nie mam dużo stresu, a księgowa z szefem sami przeprowadzili ze mną rozmowę, żebym poszłam na zwolnienie i zajęła się sobą i dzieckiem :) . Nawet podpowiedzieli mi jaki termin byłby dla nich najlepszy hehe.

Do góry