reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja tam ograniczam sery w ciazy moze dlatego ze nawet mnie do nich nie ciagnie. Mialam przrz cheile ochotę na cammembert alr juz mi przeszla ta ochota [emoji1785] ogolnie mleko krowie bede odstawiac. Sa rozne zdania na ten temat ale chce chociaz sprobowac. Bo syn ma nietolerancje i rozszerzanie jego diety bez mleka krowiego i jego przetrworow jest uciazliwe. A pamietam ze z nim w ciazy to codziennie kakao pilam lub jadlam jogurty. Wiec zobacze czy moze tak sie uda
Wiesz ja też dużo jadłam nabiału w ciazach i żadna z córek nie ma nietolerancji laktozy ;)

reklama
Wg obu apek zaczynam dzisiaj 6 tydzień (5+0). Za 4 dni wizyta
emoji3059.png
oby było dobrze.

Ktora ma jutro ze mna wizyte? [emoji6][emoji85]
Stresuje sie juz jak nie wiem. Pierwsza wizyta i nadzieja ze wszystko jest ok. W sumie jutro mam 5+6 i sie zastanawiam czy bedzie serduszko...no zobaczymy oby.
U mnie już było widać;)

Moje małżeństwo skończyło się rozwodem przez emigrację męża. Żadnych zdrad i dram.. po prostu.. Oddaliliśmy się od siebie. Kiedy w końcu zjechałam do Norwegii czułam. Się jeszcze bardziej sama z dziecmi niż kiedy byłam w Pl. Long long story...

Mogę zapytać w jakich okolicach norwegii pracuje? Odwiedzasz go? :)
W Oslo na Majorstuen ,jeździmy na wakacje ,czasem na ferie . Mieszka przy parku Vigelanda to mamy fajnie.

Czyli Ty tez miałaś niezła różnice pomiędzy terminami :) mi teraz kalkulatory internetowe pokazują od 11.09 do 17.09 także ciekawe jaki gin określi 😁
Pracowałam w drogerii na umowie na czas określony także już nie ma szans na powrót, a Ty masz zamiar wrócić?
Raczej mi się nie opłaca już, bo po skończonym rodzicielskim planuję wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy za poprzedni rok i może kilka dni na ten rok co mi się należy i iść na zwolnienie. Umowę mam na czas nieokreślony. Przy pierwszej ciąży pracowałam do 6 miesiąca ale ostatnie te tygodnie w pracy były ciężkie bo mam trochę problemy z kręgosłupem. Teraz nie będę takim hardkorem, chce oszczędzić siły na poród i wychowanie kolejnego bąbla.
Mój przełożony już o ciąży wie i będę z nim jeszcze rozmawiać co i jak.

Hej, ja po piątkowej wizycie, nie miałam kiedy napisać co i jak. W pt byl 5t 5d i bilo serce 💖 odetchnęlam z ulgą widząc, że wreszcie się udało 😉 lekarz mowi, ze wszystko jest wporzadku następna wizyta 19 lutego :) do tej pory specjalnie nie odczuwałam żadnych dolegliwości, może odrobinę czułam piersi, a od 4 dni męczą mnie nudności od rana do nocy🙈😉 samych pozytywnych wieści podczas wizyt mamusie🙌

Czy ta tu dziewczyny które miały na początku niska bete?
21.01-14,4
23.01-44,6
Z ostatniej miesiączki wynika za to 5 tydzień (4+4) tylko ta beta trochę niska :/ i nie wiem czy jest sens iść jeszcze 29.01 przed wizyta w sobotę u gina

Hej dziewczyny, a jak to jest z tymi herbatami w ciąży bo różne informacje widzę😅 np ja lubię elgrey, czy też jest niewskazana? Nie wiem co mam pic bo bardzo lubię herbaty 😅 zielonej też nie wolno podobno, piję też soki, wodę i słaba kawę.

reklama
Czy ta tu dziewczyny które miały na początku niska bete?
21.01-14,4
23.01-44,6
Z ostatniej miesiączki wynika za to 5 tydzień (4+4) tylko ta beta trochę niska :/ i nie wiem czy jest sens iść jeszcze 29.01 przed wizyta w sobotę u gina
Ja terminowo jestem jak Ty, bete w 4+4 miałam 656 (6dni wcześniej 30), mimo to, pierwsze USG itp mam dopiero 05.02 :)

Do góry