reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ktora ma jutro ze mna wizyte? [emoji6][emoji85]
Stresuje sie juz jak nie wiem. Pierwsza wizyta i nadzieja ze wszystko jest ok. W sumie jutro mam 5+6 i sie zastanawiam czy bedzie serduszko...no zobaczymy oby.

Hej my jesteśmy 5 +5 om 15.12 :) będę wyczekiwać Twojej relacji z wizyty i usg! Ciekawa jestem co zobaczysz. Choć wydaje mi się to dość wczesna ciąża jak na usłyszenie serduszka i zobaczenie fasolki:) powodzenia
Też mam dziś 5+5, jestem ciekawa jak wasze wizyty. Trzymam kciuki :) U mnie wstępnie wizyta w czwartek o 14:30 (6+2).

reklama
Hej dziewczyny, a jak to jest z tymi herbatami w ciąży bo różne informacje widzę😅 np ja lubię elgrey, czy też jest niewskazana? Nie wiem co mam pic bo bardzo lubię herbaty 😅 zielonej też nie wolno podobno, piję też soki, wodę i słaba kawę.
Rzeczywiscie czasem różnie mówią, ale bez przesady. Jak czasem wypijesz czarną herbatę, to zaraz dziecku nic się nie stanie, ani nie wypłukasz z organizmu całego żelaza, kw. foliowego czy innych skł. mineralnych. Wiadomo, że jakby się piło kilka, mocnych dziennie to co innego, ale z umiarem tak naprawdę każdą można. Nawet białą, czarną, zieloną i kawe wg zaleceń dla ciężarnych max 2 słabe dziennie. Małe dawki kofeiny nie są szkodliwe i całkowicie zabronione więc nie ma co świrować. Ja miałam w ciąży bardzo niskie ciśnienie i lekarz powiedział, że na spokojnie nie musze sobie odmawiać tych 2 filiżanek. A bez ograniczeń tak jak pisała @Ewka34 - czerwona, owocowe, ziołowe.

Rzeczywiscie czasem różnie mówią, ale bez przesady. Jak czasem wypijesz czarną herbatę, to zaraz dziecku nic się nie stanie, ani nie wypłukasz z organizmu całego żelaza, kw. foliowego czy innych skł. mineralnych. Wiadomo, że jakby się piło kilka, mocnych dziennie to co innego, ale z umiarem tak naprawdę każdą można. Nawet białą, czarną, zieloną i kawe wg zaleceń dla ciężarnych max 2 słabe dziennie. Małe dawki kofeiny nie są szkodliwe i całkowicie zabronione więc nie ma co świrować. Ja miałam w ciąży bardzo niskie ciśnienie i lekarz powiedział, że na spokojnie nie musze sobie odmawiać tych 2 filiżanek. A bez ograniczeń tak jak pisała @Ewka34 - czerwona, owocowe, ziołowe.
Dzięki za pomocne informacje 🤗😚

Też mam wizytę tego dnia 😂
A ja 3.02 😁 to juz bedzie 8 tydz, wiec licze na mocne serduszko. Ale na spokojnie czekam sobie, choc juz bym chciala widziec co i jak 😊
Ogolnie dobrze sie czuje, troche mi dziwnie w żołądku, ale nie moge tego nazwac mdlosciami, oby tak zostało. Tylko jestem ciągle głodna 😵 tak sie u tesciowej dzis napchalam, a juz czuje jakbym tydzień nie jadła....

Ktora ma jutro ze mna wizyte? [emoji6][emoji85]
Stresuje sie juz jak nie wiem. Pierwsza wizyta i nadzieja ze wszystko jest ok. W sumie jutro mam 5+6 i sie zastanawiam czy bedzie serduszko...no zobaczymy oby.
Ja mialam dokladnie 5+6 na wizycie i byl sam pecherzyk,ale to zalezy wszystko od owulacji kiedy była 😊

Dziewczyny, co do tego co mozna a co nie w ciazy, nie popadajmy w paranoje... wszystko z umiarem, to samo orgazmami, przeciez to nie doprowadzi do poronienia, jak ciaza nie jest zagrożona, kazdy by sobie tym sposobem porod wywolywal 😉 lata temu, jadlam i pilam i kawe i herbate, dzieci maja sie swietnie. Nie bylo neta i tysiaca stron z takimi bzdurami, pisze bzdurami bo to sie i tak za chwile zmieni, jak z zywieniem niemowlakow...kiedys jajko sie wprowadzalo stopniowo, teraz nagle mozna cale od razu itd...

A ja 3.02 😁 to juz bedzie 8 tydz, wiec licze na mocne serduszko. Ale na spokojnie czekam sobie, choc juz bym chciala widziec co i jak 😊
Ogolnie dobrze sie czuje, troche mi dziwnie w żołądku, ale nie moge tego nazwac mdlosciami, oby tak zostało. Tylko jestem ciągle głodna 😵 tak sie u tesciowej dzis napchalam, a juz czuje jakbym tydzień nie jadła....
U mnie będzie wtedy 9tydz. A mdlosci mam od samego początku 🙄 a i sutki bolą no i zaczęły mi ciemnieć😂😂

Dziewczyny, co do tego co mozna a co nie w ciazy, nie popadajmy w paranoje... wszystko z umiarem, to samo orgazmami, przeciez to nie doprowadzi do poronienia, jak ciaza nie jest zagrożona, kazdy by sobie tym sposobem porod wywolywal 😉 lata temu, jadlam i pilam i kawe i herbate, dzieci maja sie swietnie. Nie bylo neta i tysiaca stron z takimi bzdurami, pisze bzdurami bo to sie i tak za chwile zmieni, jak z zywieniem niemowlakow...kiedys jajko sie wprowadzalo stopniowo, teraz nagle mozna cale od razu itd...
Sprawdzi sie tutaj powiedzenie im człowiek mniej świadomy zagrożeń tym zdrowszy i bezpieczniejszy jest ;) czyli im mniej wiesz tym lepiej śpisz 😁

reklama
Do góry