reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

to witaj w klubie [emoji2] moja 17 lutego skończy roczek [emoji86] planowałam rodzeństwo troszkę później ale los tak zadecydował i w sumie cieszę się że tak wyszło [emoji1] lekko nie będzie ale myślę że damy radę [emoji106]
Będziecie miały dziewczyny sprawę z pieluchami na raz, no chybq że jeszcze jakieś dziecko będzie za jakis czas w planach. Nie to co ja, córa jak miala 2 latka 2 miesiące wyszla calkiem z pieluch, i już szczerze to nic kompletnie z tego nie pamiętam, więc pieluchy itp to będzie wszystko dla mnie jakbym piereszy raz to robila chyba [emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Z dnia na dzień, to tak się da😳 mój plan jest żeby po roku dawać krowie tylko nocki będą najgorsze bo potrafi się budzić co dwie godziny i cyc bardziej to chyba na przytulenie jest i śpi dalej. No ale wyciągam klopsa z łóżeczka i wkładam z powrotem bo nie chce żeby spała ze mną i mężem.

Czuję się w miarę, trochę apetytu mi brakuje i ciągle chce mi się spac,a to z tym szkrabem nie jest możliwe 😑

A na kiedy masz termin?
Sama nawet nie myślałam, że to odstawienie tak gładko pójdzie🙂moja na szczęście (nie chwaląc🤣) w nocy się bardzo mało budzi. Wiec ma teraz butelkę wieczór i rano. ;)
Lekarz mi powiedział w środę, że to 6 tydzień. Dokładnego terminu nie mam jeszcze mam przyjść 02.02 z badaniami i założy kartę ciąży. Ostatnią miesiączkę miałam 04.12 i jestem pewna że zaszłam 24.12 😂😅 po tamtym porodzie miałam tylko dwie miesiączki z dłuższa przerwa wiec na to tez nie patrzę. Z corka miałam termin om 03.02 a z usg 15.02 wiec była lekka różnica 😀 a Ty na kiedy masz termin?

Z doświadczenia Ci powiem że to duża pomoc ;)
No ja mam taką nadzieję, że młoda pomoże [emoji1787] ale samej na spacer z dzieckiem raczej jej nie wyślę, ale gdyby przy myciu malucha pomagala, czy moze nauczyć ją zmiany pieouch pod nadzorem oczywiście... Co myslisz o tym? Dobry pomysl?

Będziecie miały dziewczyny sprawę z pieluchami na raz, no chybq że jeszcze jakieś dziecko będzie za jakis czas w planach. Nie to co ja, córa jak miala 2 latka 2 miesiące wyszla calkiem z pieluch, i już szczerze to nic kompletnie z tego nie pamiętam, więc pieluchy itp to będzie wszystko dla mnie jakbym piereszy raz to robila chyba [emoji85][emoji85][emoji85]
Tak Ci się tylko wydaje 🙂 ja byłam lekko zestresowana wszystkim przed porodem najbardziej się bałam pierwszych kąpieli itp ale jakoś wszystko instynktownie to poszło 🙂 dobrze że mamy takie forum praktycznie każdy temat się przewinął i tyle prościej było 😉

No ja mam taką nadzieję, że młoda pomoże [emoji1787] ale samej na spacer z dzieckiem raczej jej nie wyślę, ale gdyby przy myciu malucha pomagala, czy moze nauczyć ją zmiany pieouch pod nadzorem oczywiście... Co myslisz o tym? Dobry pomysl?
Oczywiście :) u mnie córa się szybko nauczyła bo chciała i teraz jak coś to zmienia jej pieluchę bez problemu ;) poza tym jest odpowiedzialna i nie raz na chwilę jej zostawiamy małą 🙃 tylko zapowiedziała że jak będzie chłopak to mu pieluchy nie zmieni a ja że co siusiaka sie wstydzisz? 😂😂😂

reklama
Do góry