reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy Was też tak boli brzuch...? Niby koniec 8 tygodnia i myślałam, że już nie będzie boleć i trochę się martwię. Wzielam nos**pę i leżę :(
Mnie wieczorem może nie, ale zauwazylam, ze cos na ksztalt ciągnięcia? Napinania? Czuję popoludniem. Tydzien temu czulam to bardzo nisko, teraz trochę wyżej. Więc pewnie ladnie się wszystko rozciąga.

W ogole dzisiaj mialam numer. Wstawałam po południu, i nawet za mocno się nie ruszalam, ale że wszystko tam jest napięte i rozciąga się powoli, to z lewej strony mnie tak moocno zakłuło że aż się zdziwiłam. Z kolei po tym spokój, a teraz kłuje mnie po prawej [emoji28] ech, te uroki ciąży.

Prawie 76 nmol. I podobno tę jednostkę dzieli sie przez 3. Co nam daje około 25. Czyli dolna granice.
Hmm ja w 5 tygodniu miałam 61.7 nmol/l a na wizycie byłam w 7 i lekarz powiedział że to jest dobry wynik :) nie dostałam ani dupka ani luteiny 🤔

Znajdź sobie w necie jakiś kalkulator jednostek i normy i zobacz po swojemu :)

Mnie wieczorem może nie, ale zauwazylam, ze cos na ksztalt ciągnięcia? Napinania? Czuję popoludniem. Tydzien temu czulam to bardzo nisko, teraz trochę wyżej. Więc pewnie ladnie się wszystko rozciąga.

W ogole dzisiaj mialam numer. Wstawałam po południu, i nawet za mocno się nie ruszalam, ale że wszystko tam jest napięte i rozciąga się powoli, to z lewej strony mnie tak moocno zakłuło że aż się zdziwiłam. Z kolei po tym spokój, a teraz kłuje mnie po prawej [emoji28] ech, te uroki ciąży.
Mam to samo, cały dzień, aż boje się kichać 😱

Ja idę na pierwsza wizytę w 8+1 i uważam ze jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to jest to dobry czas bo masz pewność ze usg jest wiarygodne
Mój mąż też cały czas mi powtarza, że 7 tydzień będzie ok. Bo jeśli pojedziemy teraz nic nie zobaczę to będę przezywać i się zamartwiać. 😊

Załączniki

• Screenshot_20210122-202721_Chrome.jpg
    Screenshot_20210122-202721_Chrome.jpg
    179,4 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Do góry