reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja już też mam za wysokie wyniki na czczo więc obstawiam, ze w tej ciąży też mnie cukrzyca nie ominie [emoji849]
Wiadomo to nic przyjemnego ale da się przeżyć [emoji16]jakoś damy radę przez te 9 miesięcy [emoji16][emoji16]

Jak patrzę na dietę jaką polecają nie różni się to niczym od tego co jadam na co dzień, ja jestem na diecie od ponad pół roku, przekroczyłam tylko normę po 2h po glukozie, no nic, nie martwi mnie to bo po prostu będę zdrowsza :-) wyrzeczeń tu żadnych nie widzę dla siebie i tak nic nie słodzę, nie jem słodkiego, tłustego etc :)
oczywiście, że damy radę!!!! :)

co tym razem mu wypadlo? masz ewidentnie pecha albo to taki rozchwytywany specjalista :D
Nic odpisał nic. Miałam się dziś odzywać i cisza od rana . On ogólnie bardzo dobry lekarz i specjalista No ale ja nie będę się prosić żeby mnie przyjął przecież 😐muszę poszukać szybko innego lekarza bo 7 tydzień mi idzie a tu brak usg

Nic odpisał nic. Miałam się dziś odzywać i cisza od rana . On ogólnie bardzo dobry lekarz i specjalista No ale ja nie będę się prosić żeby mnie przyjął przecież 😐muszę poszukać szybko innego lekarza bo 7 tydzień mi idzie a tu brak usg
koniecznie spróbowałabym się umówić do kogoś innego, zawsze wrócić można do niego jak trochę mu się grafik poluzuje :D

Ja
Ja właśnie dostałam wyniki od lekarza z glukozą i będzie sprawdzanie cukru 4 razy dziennie glukometrem i dieta, jak weszłam na stronę którą polecił i zobaczyłam, że tam jako "dieta" to kanapki z masłem i kiełbasą to się uśmiałam :D
Czy są tu dziewczyny z cukrzycą ciążową i podpowiedzą mi, czy w tej poradni diabetologicznej dostanę glukometr czy mam już go zamawiać? :)

Buziaki!
Ja dostalam accu chek instant, i tako pen do insuliny. U nas szkolenie jest z diety. Generalnie 6-8 posiłków i 1800 kcal.

Hej. I ja jestem po wizycie. Dziś apka pokazywała 5.6 tydzień ( mam ustawione ze ostatnia @była na 13.12 ale teraz zajrzałam do kalendarza, ze była jednak 12.12). Lekarz powiedział, ze według niego ciąża jest młodsza bo wychodzi 5.2 tydzień. Powiedział, ze jest pecherzyk z ciałkiem zoltym o prawidłowym kształcie. Powiedział, że na sile nie będzie dopatrywał się serduszka czy zarodka bo to by świadczyło, że ma zwidy :).. Zapytał czy wytrzymam dwa tygodnie. Powiedziałam, ze nie ma szans. Kazał mi przyjść 01.02. powiedział, że już powinien być człowiek. :). Myślałam, ze mam piekny progesteron ale z tą jednostką z labo okazalo się,ze jest przy dolnej granicy.. mam w pon zbadac i jak cos to mam wziąć dupaka.. niby jestem spokojna ale wiecie jak jest.

Hej. I ja jestem po wizycie. Dziś apka pokazywała 5.6 tydzień ( mam ustawione ze ostatnia @była na 13.12 ale teraz zajrzałam do kalendarza, ze była jednak 12.12). Lekarz powiedział, ze według niego ciąża jest młodsza bo wychodzi 5.2 tydzień. Powiedział, ze jest pecherzyk z ciałkiem zoltym o prawidłowym kształcie. Powiedział, że na sile nie będzie dopatrywał się serduszka czy zarodka bo to by świadczyło, że ma zwidy :).. Zapytał czy wytrzymam dwa tygodnie. Powiedziałam, ze nie ma szans. Kazał mi przyjść 01.02. powiedział, że już powinien być człowiek. :). Myślałam, ze mam piekny progesteron ale z tą jednostką z labo okazalo się,ze jest przy dolnej granicy.. mam w pon zbadac i jak cos to mam wziąć dupaka.. niby jestem spokojna ale wiecie jak jest.
Zleci do tego 01.02 :) a ile miałaś progesteronu? :) I w jakiej jednostce? :)

reklama
My chyba też poczekamy do Wielkanocy. Na pewno nie powiemy o fasolce teraz. To jest za wcześnie. Bałabym się tak wcześnie. Jestem pełna obaw, ale i nadzieji że przeczekamy do tego 10-12 tygodnia i wtedy już w ciekawy sposób poinformujemy[emoji4]
W marcu mam nadzieję, że wszystkie odetchniemy z ulgą :-) mi 12 tydzien wg OM zakonczy się 13 marca, więc Wielkanoc będzie jak najbardziej ok. No i bede już wtedy po prenatalnych, także może nawet wstępnie płeć poznamy.

Do góry