reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja właśnie dostałam wyniki od lekarza z glukozą i będzie sprawdzanie cukru 4 razy dziennie glukometrem i dieta, jak weszłam na stronę którą polecił i zobaczyłam, że tam jako "dieta" to kanapki z masłem i kiełbasą to się uśmiałam :D
Czy są tu dziewczyny z cukrzycą ciążową i podpowiedzą mi, czy w tej poradni diabetologicznej dostanę glukometr czy mam już go zamawiać? :)

Buziaki!

reklama
Ja mam miec usg prenatalne, ale powiedzieli żebym przyjechala pare dni wcześniej na krew wiec chyba pappa tez będzie. Kurczę wasze bable już ponad cm maja❤ja mam dopiero wizyte 12 lutego. O losie złoty jak dotrwam😂

Ja także po wizycie 😊 widziałam dzidzię i serduszko 🤗 dzisiaj 6t4d, termin na 12 września. Bardzo się cieszę ☺️ kolejna wizyta dopiero za miesiąc, nie wiem jak ja się doczekam 🙈 Jako, że skończyłam 35 lat test pappa będę miała refundowany. Już teraz doktor kazał zapisać się na wizytę.
Ja w środę będę na mojej pierwszej wizycie i wtedy też będzie 6+4 i mam nadzieję że usłyszę serduszko 😊

Z tego co pamietam jak robi się nifte lub Sanco to już nie ma potrzeby pappa? Tak?
jeśli chodzi o pappe to zawsze warto zrobić bo ona nie tylko wylicza ryzyko wad, ale tez np ryzyko zaburzeń wzrastania płodu, czy inne tego typu rzeczy.
A tak z innej beczki przy wskazaniu do dalszej diagnostyki po usg i pappie nie ma co bawić się w statystyczne testy, wtedy już tylko biopsja kosmówki albo amniopunkcja.

Ja z moją listą badań byłam parę dni temu w Diagnostyce i wygląda to tak:

Grupa krwi 33,90 zł
Morfologia 14 zł
Mocz 12 zł
WR 26 zł
Poziom glukozy 10 zł
TSH 31 zł

Od reumatologa mam w wykazie badań ze skierowania zrobić w szpitalu między innymi : Morfologie z rozmazem automatycznym. Zastanawiam się czy to będzie ta sama morfologia czy będzie się różnić? Bo jeśli tak to dwie morfologie robić, bez sensu [emoji849]
Dziewczyny a lekarz rodzinny wypisałby na parę badań z tej listy Bym nie musiała tyle płacić za to?
Czy któraś z was już robiła badania zalecone przez lekarza np. Mocz, morfologia, gr. Krwi toxo, HIV itd...? I może któraś robiła w luxmedzie? Bo zastanawiam się ile ja za to zapłacę jutro [emoji43] na te podstawowe mam skierowanie... Ale co najdroższe to nie... Wiec się tak zastanawiam. [emoji848]

Ja właśnie dostałam wyniki od lekarza z glukozą i będzie sprawdzanie cukru 4 razy dziennie glukometrem i dieta, jak weszłam na stronę którą polecił i zobaczyłam, że tam jako "dieta" to kanapki z masłem i kiełbasą to się uśmiałam :D
Czy są tu dziewczyny z cukrzycą ciążową i podpowiedzą mi, czy w tej poradni diabetologicznej dostanę glukometr czy mam już go zamawiać? :)

Buziaki!
Powinnaś dostać glukometr [emoji846]Bynajmniej ja w poprzedniej ciąży dostałam od swojego diabetologa [emoji846]

Ja z moją listą badań byłam parę dni temu w Diagnostyce i wygląda to tak:

Grupa krwi 33,90 zł
Morfologia 14 zł
Mocz 12 zł
WR 26 zł
Poziom glukozy 10 zł
TSH 31 zł

Od reumatologa mam w wykazie badań ze skierowania zrobić w szpitalu między innymi : Morfologie z rozmazem automatycznym. Zastanawiam się czy to będzie ta sama morfologia czy będzie się różnić? Bo jeśli tak to dwie morfologie robić, bez sensu [emoji849]
Dziewczyny a lekarz rodzinny wypisałby na parę badań z tej listy Bym nie musiała tyle płacić za to?
To w luxmedzie bardzo podobnie różnica 2/3zl np przy grupie krwi bo na resztę oprócz wr z twojej listy mam skierowanie 😉 dziękuję bardzo za informację 😉 zdecydowałam się na luxmed, co będzie 😉

Mam od kilku dni tak jak w poprzedniej ciąży dziwny posmak w ustach , ni to metaliczny ni to kwaśny ehhh nie mogę się tego pozbyć . Ma któraś tak? Może jakiś magiczny sposób żeby to znikło ? 😊😂

Dziewczyny wczoraj zrobiłam betę i wynik 14,4
Według apki flo to 4+3 tc. Czy wynik nie jest za mały? Owu według flo była miałabyc 6 stycznia ale ze śluzu uważam ze między 7-8 stycznia. Mogła się owu przesunąć? 🤔 jutro idę powtórzyć będę i trochę się stresuje
Ja pierwsza beta 164 druga 601 trzeba 1320:) także liczy się przyrost a nie wartość :)

reklama
Do góry