reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja także po wizycie 😊 widziałam dzidzię i serduszko 🤗 dzisiaj 6t4d, termin na 12 września. Bardzo się cieszę ☺️ kolejna wizyta dopiero za miesiąc, nie wiem jak ja się doczekam 🙈 Jako, że skończyłam 35 lat test pappa będę miała refundowany. Już teraz doktor kazał zapisać się na wizytę.

Dziewczyny wczoraj zrobiłam betę i wynik 14,4
Według apki flo to 4+3 tc. Czy wynik nie jest za mały? Owu według flo była miałabyc 6 stycznia ale ze śluzu uważam ze między 7-8 stycznia. Mogła się owu przesunąć? [emoji848] jutro idę powtórzyć będę i trochę się stresuje
Ale to masz w tysiącach? Ja dziś robiłam mam 4+6 i mam 8,558 tys, a wynik 47,5 miałam w 3+4, ale u każdej oczywiście może wychodźic inaczej

Tak. A nawet rozważam to badanie NIFTY, ale moja lekarka mówi, że to dopiero po usg.
Ja robiłam test papa w poprzedniej ciąży i wyszedł mi dobrze.
Zraziłam się trochę bo moja kuzynka robiła ostanio i wyszło jej dość duże ryzyko zd. Nie muszę chyba pisać ile stresu ja to kosztowało. Mala oczywiście urodziła się zdrowa jak ryba ale nerw było co niemiara..

Ja tez chciałabym zrobić nifty lub sanco, można je wykonać od 10 tyg, ale poczekam chyba do 12, usg z testem pappa tez będę robić.

Ja to już chciałam w poprzedniej ciąży robić, ale lekarka mi powiedziała, ze wyszło tak małe prawdopodobieństwo z usg i pappa ze nie warto. No ale teraz jestem starsza ;) zobaczymy co powie.

Dziewczyny planujecie robić tylko USG genetyczne czy test papa również ?
Jeśli zalecą wykonanie tego testu, to tak.

To będą moje pierwsze prenatalne, bo 3 lata temu nie dotrwalam, a 14 lat temu gin mi tego nawet nie proponowała.

A wlansie, usg na prenatalnych jest zwykle tylko z lepszym sprzętem, czy też może 3D? Czy to od gabinetu zależy?

reklama
Dziewczyny wczoraj zrobiłam betę i wynik 14,4
Według apki flo to 4+3 tc. Czy wynik nie jest za mały? Owu według flo była miałabyc 6 stycznia ale ze śluzu uważam ze między 7-8 stycznia. Mogła się owu przesunąć? 🤔 jutro idę powtórzyć będę i trochę się stresuje
Między 3 a 4 tygodniem norma jest od 9 do 130 ale między 4 a 5 już 75 do 2600 . Trochę mało ale może faktycznie owu ci się przesuneła. Jutro już może być dużo dużo więcej.

Do góry