reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

może nie tyle pomogły, co nigdy nic nie wiadomo i warto sprawdzić czy aby na pewno wszystko jest dobrze.
Wady nie potrzebują wskazań, pojawiają się losowo i niestety może trafić na każdego..

Dokładnie.
Nie wiem czemu ludzie mylą badania prenatalne z chęcią dokonania ewentualnej aborcji. Wykrycie wady nie jest równoznaczne z usunięciem ciąży, a pozwala się przygotować, choćby wybrać szpital o wyższej referencyjności. Ja uważam, że USG pierwszego trymestru i potem połówkowe to są najważniejsze badania w całej ciąży i powinny zostać porządnie wykonane przez specjalistę.

reklama
Próbujcie jeść babeczki po troszke. Mi tak zryli beret w szpitalu wczoraj, że dzis się zawzielam i jadlam. Jak nie jemy nasz organizm gloduje i dzidzia też 😥mi juz wychodzą ketony w moczu. Po troszkę, ale jedzcie plissss

Dokładnie.
Nie wiem czemu ludzie mylą badania prenatalne z chęcią dokonania ewentualnej aborcji. Wykrycie wady nie jest równoznaczne z usunięciem ciąży, a pozwala się przygotować, choćby wybrać szpital o wyższej referencyjności. Ja uważam, że USG pierwszego trymestru i potem połówkowe to są najważniejsze badania w całej ciąży i powinny zostać porządnie wykonane przez specjalistę.
otóż to. To są naprawdę bardzo ważne badania nawet dla samej świadomości. A wiek, brak chorób w rodzinie i inne w ogóle nie mają znaczenia. To naprawdę jest loteria.

Ja już po 😁 wszystko ok ❤️

Bobas ma 1,89cm 😁 urósł prawie pół cm od poniedziałku ❤️😱

Btw. Kiedy umawiacie się na prenatalne? Czy nie robicie? Ja niby nie mam wskazań i sie waham
Rośnie jak na drożdżach. Oby tak dalej. Gratulacje
Witam wszystkich.jestem tu nowa i też mam mega problemy z zaparciami,niestety mam nadciśnienie więc nie sądzę że wszystkie metody na taki problem są dla mnie czy się mylę ,mogę prosić o jakieś mądre rady błagam właśnie się zaczął u mnie siódmy tydzień 🤰💪😁 rzuciłam palenie też to jest jakimś problemem w związku z powyższym ehh
Mi w poprzedniej ciąży pomagało kiwi. Trzeba jeść regularnie tzn. codziennie jedno. Naturalna metoda, ale może na Ciebie też bedzie działać.
Czekam na wizytę trzymajcie kciuki ♥️
Trzymam✊.Daj znać po.
Próbujcie jeść babeczki po troszke. Mi tak zryli beret w szpitalu wczoraj, że dzis się zawzielam i jadlam. Jak nie jemy nasz organizm gloduje i dzidzia też 😥mi juz wychodzą ketony w moczu. Po troszkę, ale jedzcie plissss
Nie martw się. Myśle, że dzidzia i tak nie głoduje. Wszytko co potrzebuje bierze z twojego organizmu i twoich zapasów. Tak to mądrze działa, że prędzej ty schudniesz i zmarniejesz, ale dziecku oddasz co najlepsze.

reklama
Dziewczyny wczoraj zrobiłam betę i wynik 14,4
Według apki flo to 4+3 tc. Czy wynik nie jest za mały? Owu według flo była miałabyc 6 stycznia ale ze śluzu uważam ze między 7-8 stycznia. Mogła się owu przesunąć? 🤔 jutro idę powtórzyć będę i trochę się stresuje

Do góry