reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A ja dziewczynki z deszczu pod rynnę. Wczoraj pożegnalam podejrzenie ciąży pozamacicznej A dziś wyskoczyła mi opryszczka na ustach.😒 Na szczęście nie pierwsza w zyciu. Już rano dzwoniłam do mojej ginekolog oczywiście nie kazała się martwić smarowac i brać heviran no ale panika jest znowu. No ale nie mam na to wpływu więc szkoda się zadreczac. Będzie co ma być. Obyscie nie doznały tego problemu
u mnie jednym z przepowiadających symptomów ciąży była opryszczka na ustach :) wraz z nią pojawiły się 2 kreski. Ale też jestem zaskoczona, że lekarz pozwolił brać heviran. Ja jak poszłam do apteki to jedyne co mi wtedy sprzedano to plastry.

reklama
Witam wszystkich.jestem tu nowa i też mam mega problemy z zaparciami,niestety mam nadciśnienie więc nie sądzę że wszystkie metody na taki problem są dla mnie czy się mylę ,mogę prosić o jakieś mądre rady błagam właśnie się zaczął u mnie siódmy tydzień 🤰💪😁 rzuciłam palenie też to jest jakimś problemem w związku z powyższym ehh
Może siemię lniane mielone parz i wypijaj może jest obrzydliwe ale mi pomaga

Oj tak cola to moje chwilowe wybawienie. Martwi mnie tylko brak apetytu, bardzo mało jem. Nie jestem w stanie wypić wody niegazowanej. Stosuje herbatki imbirowe, i inne specyfiki ale to i tak nic nie daje. Łudzę się tylko że szybko minie 🙄😒 Schudłam już z 3 kg. Dobrze wiedzieć że nie jestem sama 👍🙂

Mi życie ratują owoce. Ale tylko takie „gładkie”. I ... pizza z salami 😂 nie jem nic więcej. Ale melon, arbuz czy mango to zbawienie dla żołądka, choć trochę się tam ułoży.

tez dość często mam problem z opryszczką ale mam na to dobry typ :) nie wiem jak, ale szczerze działa i raczej jest bezpieczne w ciąży :)
Uwaga... w momencie kiedy czujesz swędzenie albo widzisz, że zimno już rośnie zjedz 5 kulek pieprzu i popij dużą szklanką wody. Przysięgam, że każdy kto próbuje tego patentu- później całuje po rękach, bo to szczerze działa :)
Tylko jak przełknąć ten pieprz, jak mnie mdli jak pomyślę o czymkolwiek do jedzenia.

u mnie jednym z przepowiadających symptomów ciąży była opryszczka na ustach :) wraz z nią pojawiły się 2 kreski. Ale też jestem zaskoczona, że lekarz pozwolił brać heviran. Ja jak poszłam do apteki to jedyne co mi wtedy sprzedano to plastry.
No moja gin mówiła że to bezpieczne i większe spustoszenie może zrobić nieleczona opryszczka. Nie jestem przekonana więc wysrodkowalam to i wzięłam dwie tabletki zaraz jak się pojawiła i zobaczymy czy do jutra się poprawi. W razie czego to mam nadzieję że dwie tabletki nie zaszkodziły fasolkę i że wirus też jej nie zaszkodzi.

reklama
Opowiesz coś więcej jeśli oczywiście chcesz, dlaczego będziesz polecać? W czymś Ci pomogły?
może nie tyle pomogły, co nigdy nic nie wiadomo i warto sprawdzić czy aby na pewno wszystko jest dobrze.
Wady nie potrzebują wskazań, pojawiają się losowo i niestety może trafić na każdego..

Do góry