reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

My byśmy chcieli chłopca na pierwsze dziecko :D Ja mam starszego brata (+3 młodszego rodzeństwa) i jak dla mnie taki układ jest super :D
U mnie słodycze.. słodkie i wszystko co ma cukier. No i sushi mi mama ostatnio musiała zrobić z pieczonej ryby bo mnie już język do tyłka uciekał :D

reklama
A nie ma odwrót? Ja słyszałam że właśnie przed owulacja dziewczyna a po chłopak[emoji1787]
ja obstawiam dziewczynę :).
Ogólnie słyszałam dwie takie przesłanki. Pierwsza, ze dziewczyna odbiera mamie urodę, a chłopak dodaje. A drugie, ze jeśli doszło do zapłodnienia po owulacji to dziewczyna a jeśli przed to chłopak [emoji28]

A Ty masz jakies przeczucia?
I Wy w ogóle dziewczyny? Macie jakieś myśli? Czujecie?
Podobno niektóre po prostu wiedzą :D
Ja coś czuje, że będzie syn tym razem. Mąż się upiera przy córce. I w sumie ucieszyłabym się bardzo :D chciałabym druga córkę. Może i w tym się sprawdzi (on twierdził, że jestem w ciąży, ja, że na pewno okresu dostanę)

My byśmy chcieli chłopca na pierwsze dziecko :D Ja mam starszego brata (+3 młodszego rodzeństwa) i jak dla mnie taki układ jest super :D
U mnie słodycze.. słodkie i wszystko co ma cukier. No i sushi mi mama ostatnio musiała zrobić z pieczonej ryby bo mnie już język do tyłka uciekał :D
My też liczymy na pierwszego chlopaka 😊 U mnie za to odwrotnie, odrzuciło mnie od słodyczy, a na co dzień kocham czekoladę 🙈

ja obstawiam dziewczynę :).
Ogólnie słyszałam dwie takie przesłanki. Pierwsza, ze dziewczyna odbiera mamie urodę, a chłopak dodaje. A drugie, ze jeśli doszło do zapłodnienia po owulacji to dziewczyna a jeśli przed to chłopak 😅
No to ja sie sobie bardziej podobam XD to może i się udało z chłopakiem haha!

Rany ile żeście napisały...
Wy tu wszystkie pracujące, a ja musialam do dnia wizyty wybrac kilka dni urlopu bo mam stanowisko nie dla ciężarnych. Praca zmianowa to juz samo z siebie wyklucza ciężarne. No i dużo dzwigania. Przynajmniej sobie wyreguluję zegar biologiczny, bo po nockach ciężko było przestawic się na spanie w nocy.

A Ty masz jakies przeczucia?
I Wy w ogóle dziewczyny? Macie jakieś myśli? Czujecie?
Podobno niektóre po prostu wiedzą :D
Ja coś czuje, że będzie syn tym razem. Mąż się upiera przy córce. I w sumie ucieszyłabym się bardzo :D chciałabym druga córkę. Może i w tym się sprawdzi (on twierdził, że jestem w ciąży, ja, że na pewno okresu dostanę) :D
Ja mam dwoch chłopaków i dwie dziewczyny, z tym ze z obecnym moim M, mamy jedna córeczkę, swego czasu M chcial syna, a teraz mowi, ze nawet moglaby byc córeczka, mi to zupełnie obojetnie, jednak pewnie Amelka lepiej by sie dogadala z małą siostrzyczka :)

reklama
Rany ile żeście napisały...
Wy tu wszystkie pracujące, a ja musialam do dnia wizyty wybrac kilka dni urlopu bo mam stanowisko nie dla ciężarnych. Praca zmianowa to juz samo z siebie wyklucza ciężarne. No i dużo dzwigania. Przynajmniej sobie wyreguluję zegar biologiczny, bo po nockach ciężko było przestawic się na spanie w nocy.
Ja juz tez na l4, choć prawie sie poplakalam ze musze zostawic dziewczyny...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry