reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja do 8 lutego czekam.
Dobry wieczor dziewczyny :)
Czytam każdy post, śledzę wasze losy, cieszę się szczęściem. Dzisiaj mam słabszy dzień :( rozwaliła mnie informacja jednej z nas o pustym jaju płodowym i strasznie się tego teraz boje.
Czy któras z was jest jeszcze na takim etapie, że ma pozytywne testy+ rosnącą będę, a jest jeszcze przed wizytą u lekarza?
Przede mną jeszcze kilka dni [emoji33]

reklama
Czytam każdy post, śledzę wasze losy, cieszę się szczęściem. Dzisiaj mam słabszy dzień :( rozwaliła mnie informacja jednej z nas o pustym jaju płodowym i strasznie się tego teraz boje.
Czy któras z was jest jeszcze na takim etapie, że ma pozytywne testy+ rosnącą będę, a jest jeszcze przed wizytą u lekarza?
Przede mną jeszcze kilka dni 😱
Hejka ;* ja byłam na pierwszej wizycie dwa dni po spodziewanej @ i nic jeszcze nie było widać bo było za wcześnie i żałuje ze poszłam tak wcześnie :( bo nawet pęcherza ciążowego nie było jeszcze :( ale robiłam bete dwa razy i ładnie rośnie (164 a druga 601). Czekam na wynik trzeciej. I tez się boje ze pomimo bety dobrej może być lipa :(

No jasne, oczywiście, że tak jest. Moja wymagała dużo uwagi, kolki, spanie po dosłownie 45 minut dziennie, w nocy nie lepiej. Szlam pod prysznic i pod nim wyłam.
A później przychodzi moment, że marzy się o drugim dziecku mimo wszystko [emoji2370][emoji2358][emoji16]
U mnie bylo podobnie wieczne kolki potem dopiero sie okazalo ze to przez nietolerancje bialka mleka krowiego. Ale i tak moj syn wymagajacy. Boi sie wszystkiego nie lubi nowych rzeczy to tez jedzenia sie tyczy a tu ciaza [emoji23]
No to zdecydowanie ciekawe zjawisko [emoji23]od 2 lat prawie żadnej nocy nie przespałam i teraz znów mi się zachciało [emoji23] przynajmniej nie wyjdę z wprawy [emoji28]
Tez tak pomyślałam w tych pieluchach sobie posiedze za to ciagiem [emoji11]

Oj kochana wtedy to się dopiero zacznie jazda hahha. Bo kupki dwa dni nie zrobił, a jak zrobił to za rzadka, bo ma katar, krostkę na policzku albo dziwnie płacze. Każda pierda rozdmuchana to rangi dramatu. Strach o dziecko zaczyna sie teraz i nigdy nie kończy
Ale na pocieszenie powiem ze przy drugim jest mniejszy niz przy pierwszym ;)

Przede mną jeszcze kilka dni [emoji33]
Ja tez tylko po potwierdzonym tescie dopiero 25.01 wizyta. Ale trzeba myslec pozytywnie

Dziewczyny ktore rodzily miala ktoras konflikt serologiczny?? Jak to wyglada przy drugim dziecku dostaje soe zastrzyk tez dopiero w zaawamsowanej ciazy czy jak?

reklama
A kiedy miałas om? Kojarzysz b kiedy miałas owu?
Nic nie rozumiem z tych obliczeń. Jest to możliwe, że to zależy od długości cykli? 5.6 to raptem kilka dni do naszego 6.1 A termin już różni się o tydzień. U mnie, żeby było jeszcze ciekawiej to jak sprawdzam na Preglife podaje mi 6+2 i termin na 8.09, apka Ciąża+ 6+1 i 9.09 chyba będę się trzymać tego co mi powie lekrz 27.01 wtedy już będę blisko 8 tygodnia więc powinno być dobrze policzone zarówno z USG jak i z jego obliczeń.

Do góry