reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

O kurcze, a jaka krew? Oby nic groźnego. Ja od rana dramat. Dziec dal mi do zrozumienia ze czas pożegnać sie z woda z cytryna z samego rana. Ledwo dojechalam do pracy, teraz siedzę i myślę jak dotrwam do końca dnia. Ps też miałam problem ze spaniem dzis.
Ja też miałam problem ze spaniem.. Budzik ustawiony na 5.30 a ja od 4 juz nie śpię 🙄 chyba sie denerwuje pracą i co powiem szefowej, teraz miałam urlop 🙄

reklama
Ja to samo dziewczyny, córka przyszła do nas przed 2 i zasnęła z nami. Ale ja już do 3:30 spać nie mogłam, Mąż ją odniósł do siebie, to jeszcze się chwile kręciłam. Myślałam o pracy, stresuje sie strasznie i denerwuje. Przez to mam straszne bóle brzucha. Mam nadzieję, że jest ok wszystko, nie wiem, czy jednak nie iść sprawdzić, ale to dopiero 4+5. Miałabym kolejny stres. :(

Ja dziś jadę na pierwszą bete, może dlatego tak ciężko mi było szybko zasnąć. Mój się dziś obudził ,jak ja robiłam kanapke po 2 w nocy i pyta czemu nie śpię, jest środek nocy. Nie wiem czemu nie spałam, jeśli te testy się nie myliły to chyba tak będzie się zdarzać będac w ciąży[emoji848] tego nie wiem[emoji849] Jakos wstałam. Szykuje śniadanie (4godziny po kanapkach[emoji28][emoji1787][emoji1787]) i nie wiem do którego lab uderzać. Najbliżej mam Alab labolatorium, a dalej jest diagnostyka
Ja też miałam problem ze spaniem.. Budzik ustawiony na 5.30 a ja od 4 juz nie śpię [emoji849] chyba sie denerwuje pracą i co powiem szefowej, teraz miałam urlop [emoji849]

Wodi

Wodnista jasny kolor innych objawów nie mam. Zobaczę co będzie do popołudnia chyba będę musiała szukać pilnie wizyty dzisiaj.
Poobserwuj się i jak coś to jedz. Ja tez miałam plamienie na poczatku, w 1 ciąży. Dostalam leki i sie unormowalo. Okazalo sie ze jakies resztki schodzily. Grunt żeby to nie byla taka mocna zywa krew.

@patrvcja też mam gazy i zaparcia niestety, ale jaka ulga dla brzucha 😅 czyli wizytę masz 19 stycznia? Jeśli tak, to idziemy razem :D a termin porodu na 1.09?

@Ewuuu ja się budzę koło 5, ale u Ciebie to hardcore... możesz napisać ile cykli się staraliście? Bo chyba Cię kojarzę ze Staraczek ;) Badania zawsze robię w alab.

@Aurorah jak się czujesz? Już nie podkrwawiasz, pojawił się ból brzucha? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, krwawienia się zdarzają, ale myślę, że powinnaś skonsultować się z lekarzem mimo wszystko. Pewnie dostaniesz leki i wszystko się unormuje.

@patrvcja też mam gazy i zaparcia niestety, ale jaka ulga dla brzucha 😅 czyli wizytę masz 19 stycznia? Jeśli tak, to idziemy razem :D a termin porodu na 1.09?

@Ewuuu ja się budzę koło 5, ale u Ciebie to hardcore... możesz napisać ile cykli się staraliście? Bo chyba Cię kojarzę ze Staraczek ;) Badania zawsze robię w alab.

@Aurorah jak się czujesz? Już nie podkrwawiasz, pojawił się ból brzucha? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, krwawienia się zdarzają, ale myślę, że powinnaś skonsultować się z lekarzem mimo wszystko. Pewnie dostaniesz leki i wszystko się unormuje.
Brzuch nie boli rano było plamienie, i poza tym nic nie czuję, a jeszcze jak na złość dzisiaj w pracy stacjonarne jestem i nie mam jak kontrolować tego. Wieczorem idę do lekarza jakiegoś pierwszego dostępnego. Mega się boję.

Staraliśmy się 3cykle tak naprawdę. Potem był już 4 czyli grudzień gdzie przestaliśmy. Ja nie liczyłam dni w kalendarzyku. Seksy były tak naprawdę dwa razy. W międzyczasie w pracy miałam zamówienia świąteczne ciast i mnóstwo pieczenia. Było co robić i nie myślałam już tak zawzięcie o ciąży i staraniach. Postanowiliśmy dać sobie na wstrzymanie tak 6mcy i powrócić do starań. Byłam pewna, że będzie biel, ale uwierały mnie te dwa testy c. W kosmetyczce które miałyby leżeć kolejne miesiące. To sobie siknęłam 7stycznia i 8 też i były tłuste kreski. Jakież było moje zdziwienie jak to zobaczyłam. Po prostu zwolniłam nieustanne myślenie o ciąży, o testowaniu. Może to odblokowało mnie i proces zadział się sam [emoji4]
@patrvcja też mam gazy i zaparcia niestety, ale jaka ulga dla brzucha [emoji28] czyli wizytę masz 19 stycznia? Jeśli tak, to idziemy razem :D a termin porodu na 1.09?

@jjm86 Tak, tak byłam na Staraczkach. Po 3 nieudanym cyklu podczytywałam tylko forum, nie udzielałam się już za bardzo. Byłam wymęczona już tym czekaniem, sprawdzaniem. W tym Alab-ie jak długo czeka się na wynik bety? Podobnie jak w Diagnostyce może być na stronce po 6-8godzinach ? [emoji3] Kurcze Alab mam po drodze do pracy... w sam raz. A diagnostyka to dodatkowy autobus i przesiadka[emoji849][emoji849]

reklama
Brzuch nie boli rano było plamienie, i poza tym nic nie czuję, a jeszcze jak na złość dzisiaj w pracy stacjonarne jestem i nie mam jak kontrolować tego. Wieczorem idę do lekarza jakiegoś pierwszego dostępnego. Mega się boję.
Mnie w nocy chwycił ból po jednej stronie- dziwne ale tak jakby bolało mnie biodro 😒 czuje takie kłujące promieniujące bóle po prawej stronie i już mam najgorsze myśli... dziś powtórzyłam betę jutro mam wizytę u lekarza. Miałyście dziewczyny podobna przypadłość ?

Do góry