reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
U nas też dziś pizza🍕, jadłam bez opamiętania i dobrze się czułam wyjątkowo 🙂 ostatnio nudności nie dawały spokoju a dziś były wyjątkowo uprzejme i nie uprzykrzały za bardzo niedzielnego popołudnia 😊
Już zaczęłam łapać schizę ze piersi nie bolą, nudności ustają i coś znowu może być nie tak. Ale staram się być dobrej myśli, bo nie mam żadnych niepokojących dolegliwości.
Spokojnego wieczoru wszystkim życzę 😊

Ja mialam parcie ma parówki jakies 2 tyg temu. Teraz wjechała mielonka tyrolska z ogórem[emoji23][emoji23]dramat, nie poznaje się.
Ja mam fazę na parowki w każdej postaci [emoji1787]

Kupilam wczoraj w Lidlu leginsy, to mam tym samym 2x dżinsy i 2xleginsy ciążowe. Starczy :-)

Jeszcze w Lidlu kupilam genialne warzywne pasty do kanapek. Pyyycha.

U nas też dziś pizza[emoji487], jadłam bez opamiętania i dobrze się czułam wyjątkowo [emoji846] ostatnio nudności nie dawały spokoju a dziś były wyjątkowo uprzejme i nie uprzykrzały za bardzo niedzielnego popołudnia [emoji4]
Już zaczęłam łapać schizę ze piersi nie bolą, nudności ustają i coś znowu może być nie tak. Ale staram się być dobrej myśli, bo nie mam żadnych niepokojących dolegliwości.
Spokojnego wieczoru wszystkim życzę [emoji4]
Mnie cyce boląmniej za to mdłości się znowu pojawilydzisiaj i to takie już konkretne. W poprzedniej ciazy tego nie mialam wiec fajnie bo jakis objaw oprocz cyców, wzdęć i zaparć jest [emoji1787] byleby nie skonczylo się to rozmową z toaleta

Mnie cyce boląmniej za to mdłości się znowu pojawilydzisiaj i to takie już konkretne. W poprzedniej ciazy tego nie mialam wiec fajnie bo jakis objaw oprocz cyców, wzdęć i zaparć jest [emoji1787] byleby nie skonczylo się to rozmową z toaleta
Mnie w sumie takie nudności ale bez wymiotów początkowo trzymały już od ok 10 DPO jeszcze przed testem. Tak około 6 tygodnia pojawiły się wymioty ale tylko z rana i całodniowe nudności. Byłam nie do życia. Musiałam jeść na siłę co 2,5 h żeby chociaż na chwilę przeszło i żeby nie spadały mi cukry, bo potrafił mi po 3h spaść nawet do 63 😯

A w sumie co do zaparć to od zawsze miałam problem a teraz jest jeszcze gorzej bo nie mogę brać tych leków które brałam.
A jak już jestem na sedesie i nie daj Boże za bardzo chcę,,pocisnąć " to wychodzi mi przepuklina pachwinowa😭. I w sumie powoduje jeszcze większy ból niż ten który odczuwam przy macicy

Rany wy tak o tym mięsie i pizz'ach piszecie a ja nawet zapachu pizzy nie mogłam znieść jak mąż zamówił z kolegą nie mogłam wysiedzieć z nimi w tym samym pokoju[emoji38] odrzuca mnie od mięsa i tłustych rzeczy totalnie[emoji848]
W ogóle gdzieś tak wam powiem że trochę apetyt straciłam.

Hej kumpelki :).
Nie piszę nic od kilku dni bo u nas wariatkowo. Tydzień temu podjęliśmy decyzję o tym, że sprzedajemy mieszkanie i kupujemy większe. Jest jedno, które bardzo mi się spodobało ale za drugie o 40 tys gdzie już 25 tys zjechali :(.. Muszę chyba zrezygnować z 4 pokoi na rzecz 4. Ceny w Gdańsku sa kosmiczne..

Powiedziałam w pracy, że b jestem w ciąży. O dziwo zareagowali bardzo dobrze. Postanowiłam, że dopóki czuje się dobrze to zostanę. Choć zaznaczyłem, że gdyby coś się działo to mogę pójść na zwolnienie z dnia na dzień..

U nas w przedszkolu coraz więcej przypadków.. aktualnie na 6 grup otwartych jest tylko 1. I to grupa mojej córki. I to Pani czeka na wynik covidowy.. Także od wtorku pewnie znowu tydzień " więzienia"..

Co do ciąży to u mnie często jest okresowy ból brzucha i czuję piersi. Choć mój mąż uważa, ze bardzo urosły :p.

Ostatnio lekarz dał nam zielone światło na seks. I przypomniałam sobie jaki seks w ciąży jest boski! [emoji176]

Ja mam fazę na parowki w każdej postaci [emoji1787]

Kupilam wczoraj w Lidlu leginsy, to mam tym samym 2x dżinsy i 2xleginsy ciążowe. Starczy :-)

Jeszcze w Lidlu kupilam genialne warzywne pasty do kanapek. Pyyycha.
Też sobie zakupiłam taki sam zestaw ciuszków w Lidlu [emoji16] nie spodziewała bym się że za tą cenę takie fajne będą jestem mega zadowolona.

reklama
Piątka! Ja mam to samo. Za to mam dużą ochotę na kwaśne.. :)
Rany wy tak o tym mięsie i pizz'ach piszecie a ja nawet zapachu pizzy nie mogłam znieść jak mąż zamówił z kolegą nie mogłam wysiedzieć z nimi w tym samym pokoju[emoji38] odrzuca mnie od mięsa i tłustych rzeczy totalnie[emoji848]
W ogóle gdzieś tak wam powiem że trochę apetyt straciłam.

Do góry