reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Witam dziewczyny tak w ogóle w ten paskudnie wietrzny dzień. Ja dopiero wstałam [emoji85] ale miałam znowu poryty sen [emoji85]
Dzisiaj objawowo lekko tzn cos tam ciągnie w podbrzuszu, no i zaczynam 7+1. Uch. Za 4 dni wizyta. Oby bylo dobrze.

W sumi w czuje się troche jakby mniedzy mna a wiekszoscia z was byla przepasc [emoji1787] wkraczacie w 10/11 tydzien i juz macie duże bobaski, a ja dopiero zaczynam 8, nawet nie widzialam serducha jeszcze, mam nadzieję że w czwartek zobaczę.
Ja jutro zaczynam 8 😁 a wizyta w środę 😁😁

Ja mam dziś to samo... Byłam nastawiona ze ta ciąża będzie inna, zdrowa, donoszona... A dziś wstaje i zero mdłości, zero boli piersi tylko brzuch mnie zaczyna boleć... Ale to chyba że stresu. Do wizyty 20 dni... Zwariuje.
A ty kiedy masz wizytę?
Spoko mam to samo od kilku dni (zanik objawów) - we wtorek idę do lekarza, na pewno przyniosę dobre wieści :)
Który u Ciebie tydzień?

U nas taka pizza, narzeczonego robota😊😊najlepsza. Robi z mąki typu 0 i specjalnie napowietrza ciasto
IMG_20210207_100721.jpg

Bosze ale jestem załamana , lekko brązowe miałam na papierze. Dziś 8+0 . Noe wiem co mam robić? Czy panikować ? Muszę się uspokoić
Cześć, miałam takie brudzenie w czwartek i piątek ( u mnie 10+1) , pojechałam w sobotę do lekarza bo i tak potrzebowałam skierowanie na krew+mocz i przy okazji mnie zbadał i sam tez zauważył te ciemne ślady. Powiedział, żeby się oszczędzać i zalecił 2x1 dupaston. Mówił ze takie ślady czasem pojawiają się bo tworzy się łożysko i żeby się nie przejmować ale tez nie olewać. Uprzedzil tylko, ze jeśli pojawi się „żywa” krew to od razu lekarz. Na szczęście u fasolki wszystko ok, serce biło. Wszystko będzie dobrze !:):) ja w te dni się nie oszczędzałam i dużo łaziłam , chodziłam po mrozie wiec może faktycznie trzeba się bardziej oszczędzać. :):)

Bierzecie kolagen w ciąży? Ja biorę normalnie codziennie do kawy...ale czy w ciąży można to niewiem🤔
Masz w tabletkach? Ja mam specjalny dla mam z noble health ale zastanawiam się bo w skladzie ma witaminę E a ja juz biorę ją w witaminach dla ciężarnych, podobno w nadmiarze szkodzi.. Więc na razie się wstrzymałam i po prenatalnych zapytam gina

reklama
Cześć, miałam takie brudzenie w czwartek i piątek ( u mnie 10+1) , pojechałam w sobotę do lekarza bo i tak potrzebowałam skierowanie na krew+mocz i przy okazji mnie zbadał i sam tez zauważył te ciemne ślady. Powiedział, żeby się oszczędzać i zalecił 2x1 dupaston. Mówił ze takie ślady czasem pojawiają się bo tworzy się łożysko i żeby się nie przejmować ale tez nie olewać. Uprzedzil tylko, ze jeśli pojawi się „żywa” krew to od razu lekarz. Na szczęście u fasolki wszystko ok, serce biło. Wszystko będzie dobrze !:):) ja w te dni się nie oszczędzałam i dużo łaziłam , chodziłam po mrozie wiec może faktycznie trzeba się bardziej oszczędzać. :):)
❤️❤️

Do góry