reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Zazdro :-) mój z gatunku tych co rzadko okazyją emocje ale coraz czesciej widze że mu bardzo zlaeży.

Ej no bez kitu. Zaraz naleśniki mam robić, i zaczelam płakać bp na pewno mi nie wykdą[emoji848] czy to już naprawdę te prawdziwe humorki ciążowe? Bo tka jakos dziisaj co chwile na wszystko placze.
No mój też dlatego to dla mnie takie zaskoczenie ❤

reklama
A ja wam powiem z tymi datami om i usg, ze zawsze slyszalam, ze do konca 3 mies nie bierze sie pod uwage terminu z om...dopiero pozniej i to jak jest wiekszy czy mniejszy jak tydzien... do ksiazeczki zostal mi wpisany termin z OM przez polozna przed badaniem, wiec nawet nie wiedziala jaki termin by wyszedl z usg,ja akurat mam ten sam dzien wg om i usg, ale w necie tez znalazlam cos takiego...
"Jeśli termin porodu obliczony wg OM jest zbieżny z terminem otrzymanym w usg do 12tc, to obowiązujący jest termin porodu wg OM. Jeśli różnica w 12tc jest większa niż 7 dni, to obowiązuje termin porodu wg usg."
Lekarz na wizycie powiedział mi to samo :)
Termin z USG będzie dopiero w 12 tygodniu bardziej wiarygodny :)

O to to... Mąż mi telefonu nie odebral jak byl w pracy, a ja już prawie ryczę. Też mam tkai dzień na humorki [emoji849][emoji15] ale to w sumie dobrze, bo znaczy że hormony szaleją w dobrym kierunku.
ja wczoraj swojego ochrzanilam,ze nie chce iść ze mną w niedziele do restauracji :D na końcu mu wygarnęła,ze się czuje jak w klatce,ze wszystko pozamykane i ze walić to co rząd robi i się rozliczyłam 😄

Obojętne, to jest bezobsługowy kwiat, wsadzasz rozrasta się a potem korzenia możesz na wieeele części podzielić i powtykać gdzie chcesz . Ciężko się potem nawet pozbyć bo jak tylko troszkę w ziemi zostanie to rozrasta się na nowo.

To ciekawe, bo ja wszędzie czytałam, ze one nie lubią przesadzania, a stałam się szczęśliwa posiadaczka działki, a tam chyba z 15 krzaków. Jedna duża wykopaliśmy we wrześniu i podzieliłam na trzy, dwie rozdalam i mam nadzieje, ze się przyjmą u nowych właścicieli.
Może się pochwale, choć w tym roku to jeszcze nie była moja zasługa [emoji28]
IMG_5825.jpg

IMG_5826.jpg

IMG_5827.jpg

To ciekawe, bo ja wszędzie czytałam, ze one nie lubią przesadzania, a stałam się szczęśliwa posiadaczka działki, a tam chyba z 15 krzaków. Jedna duża wykopaliśmy we wrześniu i podzieliłam na trzy, dwie rozdalam i mam nadzieje, ze się przyjmą u nowych właścicieli.
Może się pochwale, choć w tym roku to jeszcze nie była moja zasługa [emoji28]
Zobacz załącznik 1234945
Zobacz załącznik 1234946
Zobacz załącznik 1234947
Piękne [emoji7] moje ulubione kwiaty. Kojarzą mi się z dzieciństwem [emoji846]

reklama
Do góry